Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Denk jij erover om een schuurwoning te gaan bouwen? Dan kun je kiezen voor het basismodel Trentino. Dit basismodel is al helemaal in de modern landelijke bouwstijl ontworpen. Maar wist je dat je ook één van de  twintig andere basismodellen kunt gebruiken als onderlegger voor een schuurwoning? Niels en Janneke kozen voor de Monte Viso en toverden deze om tot hun ideale schuurwoning. Zo wordt de Monte Viso ook een perfect uitgangspunt voor een modern landelijke woning dat volledig is afgestemd op de wensen van de bewoners. In dit blog vertellen zij hun verhaal.

Binnen de lijntjes

Bij SelektHuis zeggen we vaak: alles is mogelijk. Maar in praktijk krijg je tijdens de bouw altijd te maken met kaders, regelgeving en budgetoverwegingen. Dit hoeft niet te betekenen dat het resultaat minder mooi hoeft te zijn. Dat bewijst het verhaal van Niels en Janneke.

In 2019 stapten zij de showroom in Sneek binnen met een droom van een schuurwoning aan het water. Het plekje was geregeld. Ook de ideeën waren helder. Deze vormden, samen met de wensen van de toekomstige bewoners, de basis voor het ontwerp.

Schuurwoning: Modern landelijk ontwerp

Vanuit een leeg vel papier werden langzaam de plannen vormgegeven. De afmeting van de Monte Viso dienden als uitgangspunt. Met de regels van de gemeente in het achterhoofd werd deze helemaal aangepast en voorzien van een modern-landelijk jasje.

“Samen met de adviseur hebben we gezocht naar een optimale vorm van onze woning binnen de gestelde kaders. We wonen nu twee weken in ons huis en volgens mij kan ik wel zeggen dat het goed is gelukt! We zijn heel tevreden. Het is een prachtig huis geworden.”

Alle kenmerken van een schuurwoning

Eén van de wensen die de familie had, was het toepassen van hout. Hout geeft een woning een warme uitstraling zonder dat het ontwerp ‘tuttig’ wordt. In het ontwerp komt hout daarom op verschillende manieren terug. Voornamelijk aan de waterzijde van de woning is gekozen voor hout zodat de woning goed in de omgeving opgenomen zou worden. Verder zijn alle overstekken en is de gehele woning verlengd om het huis meer ‘smoel’ te geven.

Na het vormgeven van de buitenzijde is gestart met de indeling. Alle ontwerpkeuzes aan de buitenzijde hebben natuurlijk gevolgen voor de binnenzijde. Het verlengen van de woning levert niet alleen meer smoel aan de buitenkant op. Er ontstaat ook meer ruimte aan de binnenzijde. Niels vertelt: “Dit gaf ons de kans om een speelse indeling te creëren. Alle ruimtes lopen in elkaar over terwijl het toch aanvoelt als gescheiden ruimtes. Deze visie op wonen past heel erg bij een moderne schuurwoning.”

“Het huis leeft met ons mee. We starten de dag in de keuken. Door het keukenraam zien we de zon naar binnen piepen. Gedurende de dag leven we met de zon mee en eindigen in de woonkamer voor de TV. Heerlijk!”

Het bouwproces

Na een intensief ontwerpproces samen met de adviseur brak de werkelijke bouw van de woning aan. Altijd een spannend moment voor de toekomstige bewoners. Zo ook voor Janneke en Niels. “Soms voelde het als een dark-mode, want we wisten niet precies hoe de tekening in het echt zou gaan aanvoelen. We moesten afwachten wat het resultaat ging worden. Het bouwproces is daarom ook langs ons heen gegaan. Aan de ene kant is het heerlijk dat je ontzorgt wordt door SelektHuis. Aan de andere kant kan het soms lastig zijn om de touwtjes uit handen te geven. Je gaat uit van een tekening en als je in de woning staat is het toch soms anders. We hadden eventueel graag nog wat zaken willen veranderen. Dit was niet altijd mogelijk vanwege de bouwsnelheid. Maar ja, het is de bouw hé. Dus een beetje spanning hou je altijd!”

Meer over de schuurwoning

Op dit moment woont de familie zo’n twee weken in de woning. Daarom wensen we hen heel veel woongenot en plezier toe in hun woning.

Ben jij nieuwsgierig geworden en wil je meer weten over het bouwen van een schuurwoning door SelektHuis? Bel dan met ons Team Advies en Verkoop op 0548 – 537 555.

“Het huis is erg strak geworden. Hier gaan we nog vele jaren plezier beleven!”

 

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven