Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Van modern tot landelijk

Potdekselwerk, Cape Cod, Zweeds rabat of Red Cedar. Als je je verdiept in houten gevelbekleding vliegen de termen je al snel om de oren. Hoewel het helemaal hip is om je woning, of een gedeelte hiervan, met hout te bekleden is het zeker niet nieuw. In de jaren 70 werden al veel gebouwen aangekleed met hout. Maar door de nieuwste toepassingen is hout op de gevel weer helemaal terug van weggeweest.

Er zijn duizenden manieren en dito materiaalsoorten om hout toe te passen in het ontwerp van je droomhuis. Kies je voor planken over de lengte of over de breedte? Wil je de aanbouw met hout bekleden of juist de topgevel? Kies je voor natuurlijk hout of een kunststof materiaal? Wil je antraciet, grijs, zwart, taupe, wit, vanille of blauw? Of kies je voor één van de tientallen andere kleuren? Alles kan!

Potdekselwerk

Ook de manier waarop het hout aan de gevel bevestigd wordt, biedt tientallen variaties die ieder hun eigen stempel op het ontwerp van de woning drukken. Zo kun je een speels effect creëren met potdekselwerk. Hierbij worden planken over elkaar heen gelegd. Maar ook Zweeds rabat (de planken vallen in elkaar door een sponning in de planken), half rabat of een V profiel geven een mooi landelijk effect aan het houtwerk. Bekijk bijvoorbeeld eens deze woning met hout in de topgevel!

Cape Cod

Cape Cod hout, oorspronkelijk afkomstig uit het gelijknamige Cape Cod schiereiland, wint steeds meer aan populariteit. En dat is niet gek. Het hout biedt goed weerstand  in veel wisselende weersomstandigheden. Hierdoor is ook de duurzaamheid van het product hoog. Maar het belangrijkste pluspunt van Cape Cod zijn de prachtige woningen die ermee gebouwd kunnen worden. Zo wordt een simpel basismodel snel omgetoverd tot een prachtige eigentijdse of landelijke woning.

Warme uitstraling

Iedere kleur, materiaal of toepassing geeft z’n eigen karakter aan de woning. Van traditioneel of landelijk of juist heel modern: hout laat zich niet vastleggen tot één bepaalde bouwstijl. Maar wat je ook kiest, met hout aan de gevel kies je altijd voor een warme uitstraling!

Meer zien?

Voor elke woonwens is er dus een passende vorm van houten gevelbekleding. Wil jij ook hout verwerken in het huis van je dromen? In de woningzoeker staan veel verschillende woningen met hout. Klik op de woning die jou het meest aanspreekt en lees alles over deze woning. We vertellen je zelfs wat deze woning kost. Vul hiervoor even het formulier onder aan de pagina in en je ontvangt binnen 5 minuten een handig kostenoverzicht op de mail.

Pinterest

Raak je niet uitgekeken op woningen met houten gevelbekleding en wil je meer zien? Op onze Pinterest pagina hebben we een bord samengesteld met onze mooiste woningen met hout aan de gevel! Bekijk snel het bord Houten Gevelbekleding op Pinterest en ontdek hoe elke woning uniek wordt!

Volop inspiratie op Pinterest!

 

Laat je inspireren

Wil je meer informatie over het bouwen van een woning en inspiratie voor jouw droomwoning op doen? Vraag dan onze woningbrochure SelektLiving aan.

Wil je liever iemand spreken, die meteen antwoord kan geven op jouw vragen? Bel dan ons Team Advies & Verkoop, zij kunnen antwoord geven op de meest voorkomende vragen. Ze zijn bereikbaar via telefoonnummer 0548 – 537 555.

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven