Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

De modelwoning

Bij SelektHuis doen we er alles aan om je de perfecte woonbeleving te geven voordat je een huis koopt! We realiseren ons maar al te goed dat je niet over één nacht ijs gaat bij de beslissing voor jouw droomhuis. Daarom organiseren we open huizen, open showrooms en rondleidingen door ons bedrijf. Daarnaast hebben we zes showrooms door het hele land en twaalf adviseurs die je helpen bij elke stap van het bouwproces. De perfecte manier om nieuwbouwinspiratie op te doen is namelijk voor iedereen anders. Maar om je nog dichter bij de perfecte woonbeleving te brengen, werken wij aan een modelwoning.

Nieuwbouw inspiratie opdoen is voor iedereen anders

Op dit moment zitten we nog volop in de bouw. Maar zodra wij de woning tot in de puntjes hebben aangekleed, is het mogelijk om de nieuwbouw modelwoning te bezichtigen Dit helpt je om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden van bouwen met SelektHuis. Terwijl je door de woning loopt, ervaar je het afwerkingsniveau van SelektHuis. Ondertussen kun je wegdromen over de woning van jouw dromen. Een bezoekje aan onze modelwoning mag dus zeker niet ontbreken als je denkt over bouwen.

Ondertussen werken wij hard om ‘ons droomhuis’ te realiseren.

Met de modelwoning laten we zien hoe wij ons bouwsysteem in veertig jaar hebben geperfectioneerd. Voor het jubileum mochten we voor één keer ons eigen droomhuis te ontwerpen. Alle afdelingen zijn daarom samen aan de slag gegaan met de ontwikkeling en bouw van een modelwoning in Dirksland. Tijdens het jubileumjaar gaan we dit SelektHuis Modelwoning openen. Het belooft een plaatje te gaan worden. Daarom kunnen we niet wachten tot we het resultaat aan jullie kunnen laten. Voor nu zul je nog even geduld moeten hebben voor het werkelijk resultaat. Ondertussen houden we je in dit blog op de hoogte van de ontwikkelingen tijdens de bouw.

Het ontwerp van de modelwoning

Het eindresultaat is een woning met als uitgangspunt het basismodel Matterhorn. De indeling hiervan werd gewijzigd zodat er een open karakter ontstond dat goed aansluit bij de ligging en de kavel. Verder wordt de woning aangepast naar ons ideale droomhuis. Daarom kreeg de woning de volgende aanpassingen:

  • 55 graden zodat een vaste trap naar zolder gerealiseerd kan worden
  • Dakkapel ter plaatse van de badkamer
  • Doorgemetselde topgevels voorzien van een rollaag, zinken afdeklijst en gemetselde schijnschoorstenen (bedriegertjes)
  • Antraciete kozijnen, een luxe gevelsteen en keramische dakpannen.

Dit ontwerp belooft een prachtige woning in de modern- landelijke bouwstijl.  Maar hoe gaat het dit in werkelijkheid worden? Nu we een tijdje volop in de ruwbouw bezig zijn, zien we de eerste contouren van de woning tussen de steigers door. Vanuit een lege kavel zijn we begonnen met de de aanleg van de fundering. We bouwden eerst het ‘karkas’ van de woning. Dit doen we volgens ons Slim Bouwen bouwsysteem, waardoor er in een mum van tijd een solide basis wordt gebouwd. Binnen vier weken was de bouwplaats uitgebouwd tot een volwaardige woning. De woning wordt met grotendeels prefab elementen en degelijke materialen (zoals kalkzandsteen) opgebouwd tot een vorm van een woning die als huis te herkennen is. Maar de schil (het uiterlijk) van het huis moet dan nog worden gebouwd.  Het hoogtepunt van deze fase van de bouw is het plaatsen van de kap. Deze kap komt rechtstreeks van onze timmerfabriek in Rijssen en wordt met kraan in één dag op de woning geplaatst. Binnen één dag is een verzameling stenen omgetoverd tot een woning!

Hierna volgt de aankleding van de buitenkant van de woning. De woning is geheel geïsoleerd, de buitenmuren zijn traditioneel gemetseld en de timmermannen timmeren de buitenafwerking. Morgen worden de dakpannen gelegd en is ook deze fase tot een eind. De steiger kan worden afgebroken en de timmermannen kunnen starten met de afbouw van de woning!

Nu de kap erop zit kan de vlag in de top! Morgen pakken we de draad weer op met de laatste hand aan de ruwbouw. Hierover later meer…

AFSPRAAK

Wil jij nou ook jouw woondroom waarmaken? Zet dan snel de eerste stap en maak dan ook een afspraak met één van onze adviseurs!

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven