Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Ontzorgen van ontwerp tot ver na oplevering

Bij SelektHuis roepen we vaak: wij ontzorgen van ontwerp tot ver na oplevering. Maar ver na oplevering, wat wordt daar eigenlijk mee bedoeld? Na oplevering van de woning is ons Team Service verantwoordelijk voor de garantie, service en het woongenot van de bewoners. De Service komt dus pas aan het eind van het bouwtraject in beeld. Maar daarom zijn ze niet minder belangrijk. In tegendeel zelfs. Je kunt bij ze terecht als er iets in de woning mankeert, als er iets aan de hand is of als je een vraag hebt over je pas gebouwde woning.

Het Service Team lost dus oplever- en servicepunten op die vallen onder de garantie. In alle andere gevallen helpen ze je graag verder en geven ze advies! Zo kun je dus ook ver na oplevering nog genieten van de service van SelektHuis! Daarnaast wordt op deze afdeling ook gewerkt aan verbeteringen op de bouw.

“Ook controleren we regelmatig onze woningen met een warmtecamera en een blowerdoortest. Deze twee meetinstrumenten vertellen hoe goed de woning is gebouwd. Zo houden we de medewerkers scherp en de kwaliteit hoog.”

SelektHuis belooft service en garantie

Ook over service hebben wij onze eigen filosofie en werkwijze. We beschikken namelijk over een eigen Team Service. Service- en garantieverzoeken komen centraal binnen op onze hoofdvestiging in Rijssen en worden daar direct verwerkt door de heren en dame op kantoor. Vanuit hier wordt het doorgezet naar één van onze eigen servicemonteurs ‘op de weg’ om het op te lossen. Duidelijk en efficiënt!

Een dag op de service

Toch klinkt het allemaal nog een tikkeltje abstract. Daarom liepen we vandaag een dag mee met Tristen Tuller, één van de servicemedewerkers die de aansturing en organisatie regelt.

Steevast begint zijn werkdag met het openen van de mailbox en het CRM systeem waarin het team werkt. Tristen vertelt “Met deze kanalen kunnen we monitoren, plannen en organiseren. Ook registreren we wat we gedaan hebben. Zo weten we continu van elkaar wat er speelt. In het systeem hebben we alle gegevens over alle gebouwde woningen bij de hand. We hebben bijvoorbeeld direct bij de hand welke gevelsteen de woning heeft en welke kleur de kozijnen zijn geschilderd. Maar ook plannen we afspraken met de klant en met onderaannemers zodat iedereen op de hoogte is van alles wat er speelt. Goede en heldere communicatie is één van de belangrijkste onderdelen van ons werk.”

Met het hele team wordt kort doorgenomen welke nieuwe serviceverzoeken zijn binnengekomen. De meest urgente verzoeken worden als eerste behandeld. Lekkage van een koppeling van een waterleiding heeft meer haast dan een niet sluitend rolluik, omdat de gevolgen groter zijn. En zo zijn er een aantal meer criteria waarop de servicepunten worden beoordeeld.

Terug bij z’n PC pakt Tristen zijn eerste melding op. Deze komt van een opdrachtgever in Apeldoorn. Ruim driekwart jaar geleden is hier een prachtige klassieke woning opgeleverd. Maar de bewoner geeft nu aan dat de deur tussen de hal en de woonkamer klemt. Dit kan gebeuren, omdat de woning na de bouw gaat werken en de materialen krimpen of uitzetten. Allereerst kijken we bij de behandeling naar de garantietermijn. Die is in dit geval nog ruim binnen de garantie.

“Bij een klemmende deur zijn we vaak heel coulant. We begrijpen dat het vervelend is en voor ons is het vaak simpel en snel op te lossen. Ook jaren na oplevering van de woning lossen we dit soort meldingen dus nog op. Dat is volgens ons de Service waar SelektHuis voor staat.”

Vervolgens kijken we naar de oorzaak van het probleem. Het kan zijn dat er een bouwkundige fout aan het probleem ten grondslag gaat. Dan lossen we dit natuurlijk direct op. Maar problemen met achterstallig onderhoud of geweld van buitenaf bekijken we iets kritischer. De volgende stap is om te kijken naar de verantwoordelijke voor het serviceverzoek en hoe we de verdere afwikkeling gaan doen. De woning in Apeldoorn is een duidelijk geval dat we direct moeten oplossen. Daarom pakt Tristen de planning van onze servicemonteur, Marcel, uit Rijssen erbij. “Ik zie dat hij volgende week in Apeldoorn is voor een klus, dus plan ik direct aansluitend deze klus bij hem in. Natuurlijk communiceer ik ook met de familie in Apeldoorn en zorg ik dat alle interne betrokkenen goed op de hoogte zijn. Zo heb ik regelmatig contact met Marcel, maar ook met andere betrokkenen uit het hele proces (de voorbereiding, uitvoering en nazorg).”

Niet te voorspellen

Geen dag is hetzelfde. Dat geldt zeker voor de Service. ” ’s Morgens weet ik niet wat de dag gaat brengen. Er bestaat altijd de kans dat er spoedklussen tussendoor komen. We hebben een speciaal calamiteitennummer dat ook buiten kantooruren en in de vakanties bereikbaar is. Als hier serviceverzoeken op binnenkomen moeten we direct schakelen en zorgen voor een snelle oplossing. Deze dynamiek maakt mijn werk leuk!”

Maar gelukkig blijft het rustig en kunnen we door met het volgende servicepunt. Bij een familie in Pijnacker zit er een storing in de vloerverwarming. De vrouw des huizes geeft aan dat de slaapkamer erg warm is, terwijl het vaak koud is in de woonkamer. Een verhaal dat Tristen wel herkent en hij ontdekt dan ook snel de oorzaak. Tristen begint uit te leggen “In theorie worden installaties vooraf uitgewerkt. De praktijk is toch vaak net iets anders. Hierdoor kunnen storingen ontstaan in het regelwerk van de installatietechniek. Waarschijnlijk zijn er twee groepen van de vloerverwarming omgewisseld. We gaan dus aan de slag en overleggen met de installateur dat hij opnieuw naar de woning gaat om te installatie in te regelen en het probleem te verhelpen.”

Altijd op zoek naar beter

Voorkomen is beter dan genezen zeggen ze vaak. Daarom is het na de lunch tijd voor de wekelijkse bespreking met het hele Service Team. “Hierin bespreken we alle openstaande punten en nemen we samen door hoe we ingewikkelde punten kunnen oplossen. Maar we kijken ook hoe we ervoor kunnen zorgen dat bepaalde meldingen niet meer voorkomen. Soms kunnen we in het bouwproces aanpassingen doen die de woning verbeteren en er minder problemen ontstaan. Deze ideeën bespreken we en mijn collega Jan pakt dit verder op met de tekenkamer, werkvoorbereiding en uitvoering zodat in de toekomst sommige problemen voorkomen kunnen worden.”

Na de bespreking pakt Tristen de draad weer op met allerlei andere taken die hij onder z’n hoede heeft. “Naast het afhandelen van de serviceverzoeken komt er nog veel meer kijken bij mijn functie. Zo coördineren we de hele afhandeling van de oplevering en de opleverpunten. Maar de Service verzorgt ook het beheer van onze eigen gebouwen. Persoonlijk heb ik de hoofdvestiging in Rijssen onder mijn hoede. Hierbij zorg ik dat de verwarming wordt gerepareerd als deze kapot is of regel ik het onderhoud van het ventilatiesysteem. Op dit moment is het rustig dus kan ik direct aan de slag met de actiepunten uit de werkbespreking.”

Om half 5 zijn we alle actiepunten afgehandeld. Er is nog een half uurtje over, dus we gaan een klein belrondje doen langs de servicemonteurs. “Ik hoor hoe het ermee staat en waar ze zijn. Ik neem dan gelijk even door waar ze nog foto’s van woningen zouden kunnen maken.”

En dan is de dag ten einde. Morgen weer een dag vol verrassingen.

-Tristen-

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven