Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Traditioneel bouwen, duurzaam & betrouwbaar.

Door traditionele bouw te combineren met prefab onderdelen (houtskeletbouw) uit onze eigen productiehallen, kunnen we snel bouwen en gunstige prijzen bieden. Zo bouwen wij samen met jou aan jouw droomhuis. Dat is wat wij noemen: Slim Bouwen! Hierin combineren we het beste van verschillende bouwmethodes. In dit blog lees je hoe we dat doen. Maar voor we in ons unieke bouwsysteem duiken, leggen we je eerst even uit welke bouwmethodes er zijn:

Traditionele Bouw

Traditionele bouw is ambachtelijk vakmanschap met aandacht voor iedere detail en afwerking. Steen voor steen wordt het huis opgemetseld op de bouwplaats, waarbij gebruik wordt gemaakt van betonnen vloeren. Traditionele bouw is in Nederland de meest toegepaste bouwmethode. Vanwege de materialen en degelijke constructie heeft deze bouwmethode zich door de jaren heen bewezen als zeer betrouwbaar. Traditioneel bouwen is daarom degelijk, stabiel & veilig.

Houtskeletbouw

Je kunt je misschien voorstellen dat traditioneel bouwen veel tijd (en dus geld) kost. Daarom is houtskeletbouw (of afgekort HSB) ontstaan. Houtskeletbouw wil zeggen dat de constructie (wanden, verdiepingsvloeren en dak) bestaan uit frames van hout die gevuld worden met isolatiemateriaal. Dit werkt een stuk sneller. Wat ook een voordeel kan zijn is dat het van duurzaam en recyclebaar basismateriaal gemaakt wordt. Daarnaast is hout relatief licht, waardoor het mogelijk is om zonder verzwaarde fundering te bouwen op weinig draagkrachtige gebieden.

Prefab systeembouw

Naast traditionele bouw en houtskeletbouw is er ook een prefab bouwsysteem. Dit is een bouwmethode dat op vele verschillende manieren tot uitvoer kan worden gebracht. Vaak vormt de prefab hal, fabriek of fabricage hal de basis voor het bouwsysteem. Hier worden verschillende onderdelen zoals vloeren, wanden en daken geprefabriceerd. Door een slimme planning dat nauw samenhangt met een soepel logistiek proces worden de elementen op de bouwplaats samengevoegd. Door de goede voorbereiding kan de woning op de bouwplaats heel snel in elkaar gezet worden. Een ander belangrijk voordeel is dat de elementen onder optimale condities kunnen worden gemaakt.

Weersinvloeden krijgen geen kans!

Slim Bouwen

Alle drie bouwmethodes hebben dus hun eigen voor- en nadelen. SelektHuis werkt al 35 jaar aan droomwoningen en heeft in die jaren gewerkt aan het ideale werkproces en bouwmethode. In dit bouwsysteem hebben we het beste van de drie bouwmethodes bij elkaar gebracht tot ons eigen unieke bouwprincipe. Dit is het Slim Bouwen bouwsysteem geworden.

Hierbij wordt er van de grond omhoog traditioneel gebouwd, om duurzaamheid en betrouwbaarheid te bieden. Door bijvoorbeeld prefab kapconstructies, topgevels dakkapellen en erkers te plaatsen, kan SelektHuis het bouwproces versnellen zonder te hoeven inleveren op kwaliteit! Ook levert dit een flinke tijdsbesparing op. Zo bouwen wij degelijk, traditioneel en gemiddeld binnen vier maanden een compleet droomhuis!

Brochure

Wil je alles nog even nalezen? Vraag dan onze SelektLiving Magazine aan. Onze woningbrochure vol belangrijke informatie over het bouwproces, de mogelijkheden en onze prijslijst!

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven