Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Voor velen is een eigen huis bouwen een droom die uitkomt. In die droom denk je aan een prachtige woning en aan het gelukmakende gevoel van je eigen thuis! Maar een huis bouwen is ook hard werken. Dat hoort er nu eenmaal bij. Gelukkig neemt SelektHuis je stap voor stap mee tijdens de reis en neemt het zware werk uit handen!

De voorbereiding

In de blogreeks ‘van woondroom naar droomhuis: de bouw van een moderne woning’  lees je meer over de bouw van een woning en wat hierbij komt kijken. We volgen namelijk de bouw van het huis van Renate en Jasper. Volgende week start de bouw. Vandaag trappen we de blogreeks af en nemen we je versneld mee in de gebeurtenissen van het afgelopen jaar.

De eerste stappen van een huis bouwen

Jasper en Renate liepen een klein jaar geleden voor het eerst de showroom in Rijssen binnen.

Tussen het eerste gesprek en de eerste schop in de grond is er veel gebeurd. Met ons Slim Bouwen systeem ontwikkelen én realiseren we een droomhuis. We ontzorgen het hele proces vanaf het moment dat je aan bouwen denkt. Het stel wist door wat speurwerk op internet wat ze wel of niet mooi vinden. Met deze ideeën, een lijstje van hun eigen woonwensen en een optie op de kavel kwamen ze daarom bij Michiel, één van onze adviseurs, aan tafel.

Aan tafel!

Vanaf het prille begin stond de kavel centraal: een plekje in een prachtige, ruim opgezette woonwijk met veel natuur en toch op fietsafstand van het stadscentrum. Hierop moest een huis komen dat past het jonge gezin.

Samen begonnen ze met schetsen en het uitwisselen van ideeën.

Hierbij is natuurlijk rekening gehouden met de kavelmogelijkheden en het bestemmingsplan. Ongeveer 2 uur later was het programma van eisen helder. Op basis hiervan heeft Michiel een prijsindicatie met een eerste schetsvoorstel gedaan. Na wat sparren, schaven en ontwerpen ontstond uiteindelijk het definitieve ontwerp. Het stel nam ruim de tijd voor deze periode en schaafden net zo lang tot alles klopte: van indeling tot kostenplaatje en van zichtlijnen tot ligging ten opzichte van de zon.

Het ontwerp

Een half jaar later stond het ontwerp als een huis. Het ontwerp is een schitterende moderne woning geworden waarbij de verbinding tussen binnen en buiten is gezocht en gevonden! Vanaf dat moment konden we écht aan de slag. De tekenkamer van SelektHuis werkte het ontwerp helemaal uit in 3D én regelde het vooroverleg (welstandtoetsing) en later de omgevingsvergunning.

Er brak een periode aan van wachten. De gemeente heeft natuurlijk tijd nodig om het ontwerp te kunnen beoordelen. Maar we zaten niet stil! Ondertussen hebben we de bouw van dag tot dag voorbereid zodat we zo spoedig mogelijk kunnen starten nadat de vergunning is afgegeven.

Volgende week is dit dan eindelijk zover en wij, samen met het jonge gezin kunnen niet wachten tot de eerste schop in de grond gaat!

Afspraak

Wil jij nou ook jouw woondroom waarmaken? Zet dan snel de eerste stap en maak dan net als Renate en Jasper ook een afspraak met één van onze adviseurs!

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven