Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Voor velen is een eigen huis bouwen een droom die uitkomt. In die droom denk je aan een prachtige woning en aan het gelukmakende gevoel van je eigen thuis! Maar een huis bouwen is ook hard werken. Dat hoort er nu eenmaal bij. Gelukkig neemt SelektHuis je stap voor stap mee tijdens de reis en neemt het zware werk uit handen!

De afbouwfase is gestart

In de blogreeks ‘van woondroom naar droomhuis: de bouw van een moderne woning’  lees je meer over de bouw van een woning en wat hierbij komt kijken. We volgen namelijk de bouw van het huis van Renate en Jasper. In het eerste blog heb je kunnen lezen welke voorbereidingen er zijn getroffen voor de eerste schop de grond in kon. In het tweede blog hebben we uitgelegd hoe het ontwerp van de woning tot stand is gekomen.

In het derde blog vertelden we hoe het eerste deel van de bouw is verlopen. Het hoogste punt werd bereikt met het plaatsen van de kap. Hierna volgde de afbouwfase. Tijdens de afbouwfase wordt de woning aan de binnenzijde helemaal aangekleed en werken we alles tot in detail af. Hierover schreven we ook een blog. Ook de afgelopen weken zijn we hier hard mee bezig geweest. We brachten een bezoekje aan de woning om te zien hoe het er voor staat…

Gewapend met hamer en glimlach

Eigen bouwpersoneel

SelektHuis bouwt traditioneel, steen voor steen! Dit doen wij met ons eigen vakmensen en specialisten. Stuk voor stuk mensen met liefde voor de bouw en aandacht voor elk detail! Naast onze adviseurs en alle andere kantoortoppers, tekenaars, ontwerpers en prefabmedewerkers hebben we ook ons eigen bouwpersoneel in dienst. Op de bouw lopen dus onze eigen vakmensen die elke dag met dezelfde passie en plezier de woningen voor onze opdrachtgevers bouwen. Hierdoor houden we ook de lijnen kort en werken we allemaal met dezelfde betrokkenheid aan onze droomhuizen.

Van veel opdrachtgevers horen we vaak dat de jongens op de bouw het verschil maken. Ze denken mee, zijn aardig en deskundig. Onze bouwvakkers komen met voorstellen om kleine dingen ‘in het werk’ nog aan te passen omdat zij door hun ervaring zien wat beter kan. Dat willen we natuurlijk zelf ook wel eens zien. Deze gelegenheid grijpen we met beide handen aan om vandaag weer een bezoekje te brengen aan het droomhuis van Jasper en Renate.

De bouwploegen

Elk detail krijgt de aandacht die het nodig heeft en elke woning wordt vakkundig afgewerkt door de bouwploegen. Er zijn drie bouwploegen: de ruwbouw-, metsel, en afbouwploeg. Zij zien de toekomstige bewoners en weten wat in de praktijk werkt. Met advies over de voegkleur, kleine praktische aanpassingen en het verzetten van noeste arbeid geven zij net dat beetje extra aan de woning. Zij denken mee met de wensen van de klant en realiseren de droom van onze opdrachtgevers.

Ook op de bouwplaats van de woning van Jasper en Renate is dit de dagelijkse praktijk. De afbouwploeg is hier aan het werk. Bij de woning zijn vier mannen druk aan het timmeren. Martijn Preuter en Wiegert Seppenwoolde staan op zolder om het plafond, de plinten en de installatietechniek af te timmeren. De andere helft van de bouwploeg is bezig om het hoekraam af te te timmeren. Dit doen ze volgens de laatste bouwbesluit eisen en houden continu rekening met isoleren en afwerking van de kleinste details. Deze zorgen namelijk voor een goede luchtdichtheid van de woning. En het bouwteam weet dat de woning hierop getest gaat worden.

Allemaal hebben ze een even grote glimlach op hun gezicht en wordt er hard gewerkt. Maar tussen het werk door is er ook tijd voor een praatje. André Weggeman begint enthousiast te vertellen over de werkzaamheden die ze aan het doen zijn. Zo legt hij uit dat ze werken in teams van vier en rouleren tussen drie of vier verschillende bouwen. Ploegleider, Robert den Goeijen, vult aan: “Elke woning is anders, omdat het ontwerp anders is. Dat brengt ook elke keer andere uitdagingen met zich mee. De ene woning wordt heel gedetailleerd afgewerkt waarbij de andere woning juist nauwelijks wordt afgewerkt omdat de opdrachtgever dit zelf wil doen. Ook elke bouwstijl vraagt om ander timmerwerk en andere technieken. Dat maakt het werk elke dag anders en elke dag uitdagend.”

 

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven