Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Voor velen is een eigen huis bouwen een droom die uitkomt. In die droom denk je aan een prachtige woning en aan het gelukmakende gevoel van je eigen thuis! Maar een huis bouwen is ook hard werken. Dat hoort er nu eenmaal bij. Gelukkig neemt SelektHuis je stap voor stap mee tijdens de reis en neemt het zware werk uit handen!

De  bouw van een moderne woning

In de blogreeks ‘van woondroom naar droomhuis: de bouw van een moderne woning’  lees je meer over de bouw van een woning en wat hierbij komt kijken. We volgen namelijk de bouw van het huis van Renate en Jasper. In het eerste blog heb je kunnen lezen welke voorbereidingen er zijn getroffen voor de eerste schop de grond in kon. In het tweede blog hebben we uitgelegd hoe het ontwerp van de woning tot stand is gekomen.

Daarna vertelden we hoe het eerste deel van de bouw is verlopen. Het hoogste punt werd bereikt met het plaatsen van de kap. Dat moest natuurlijk gevierd worden. Maar niet lang daarna pakten we de draad weer op en vervolgden we de ruwbouwfase. Na het plaatsen van de kap is er weer veel gebeurd. Hierover schreven natuurlijk ook een blog. Inmiddels zijn we weer enkele weken en een afgevinkte takenlijst verder. De hoogste tijd voor een update!

De grote woontranformatie

Afbouwfase

Er is veel gebeurd sinds Renate en Jasper het avontuur startten. Waar vier maand geleden nog een lege kavel was te zien, staat er inmiddels een bijna volwaardige woning. Vanaf de buitenzijde lijkt de woning grotendeels af. Maar schijn bedriegt. Binnen wordt nog hard gewerkt om de woning comfortabel en leefbaar te maken. De afbouw noemen we dit. In deze fase wordt de woning van de binnenzijde helemaal aangekleed en alle ingebouwde inrichting wordt geplaatst.

De fase begint zodra de installateur klaar is met de voorbereidingen van alle installatietechniek en electra. De stucadoor, tegelzetter, keukenleverancier en aftimmerploeg kunnen aan de slag! Met man en macht wordt overal in het huis gelijktijdig of afwisselend gewerkt aan alle onderdelen zoals de keuken en de badkamer.

Dit gebeurt volgens een strakke planning zodat de bouwvakkers elkaar niet in de weg lopen en alles in detail gaat kloppen. De afbouw is namelijk een geoliede machine waarbij de mannen op de bouw goed moeten samen werken voor het beste resultaat.

Ook tijdens deze fase kan het lijken alsof de bouw stilstaat. Maar de werkbusjes voor de woning verraden dat er toch gewerkt wordt. In dit afbouwproces komen er vele verschillende disciplines samen die in ongeveer vier weken het interieur van de woning omtoveren van bouwval naar het droomhuis van Renate en Jasper. De stucadoor pleistert alle wanden glad zodat de muren behangklaar zijn. Een andere stucadoor spuit het plafond met spackwerk voor een mooie afwerking van het plafond. De keuken wordt ingemeten. De timmermannen timmeren de knieschotten, koven en al het andere aftimmerwerk. De vloerenlegger legt de afwerkvloer. De loodgieter monteert het sanitair. De elektricien monteert de stopcontacten en schakelaars. En de tegelzetters betegelen het toilet en de badkamer. Langzaam zien we alle losse onderdelen samensmelten tot één geheel waarbij woonruimtes herkenbaar worden.

De ervaring van de klant

We zouden hier uren kunnen over uitweiden om je tot in het kleinste detail te vertellen wat er gebeurt tijdens de bouw van de woning. Maar we snappen dat niet iedereen onze passie voor de bouw deelt. Om een stoffig verhaal te voorkomen, laten we graag onze klanten aan het woord. Zij vertellen over hun ervaring tijdens de bouw:

Jan, Westendorp:

De bouw van onze woning is zo goed als vlekkeloos verlopen. Planningen werden tot op de week nauwkeurig gehaald. En tijdens de bouwfase kwam het bouwteam, waar zij dit uit hun ervaring nuttig achtten met suggesties voor enkele aanpassingen. Het bouwteam en de projectleider verdienen hierbij een groot compliment!

Wout, Balkbrug:

De bouwploeg waren zeer aangename mensen. Ook de mensen waarmee wij binnen Selekthuis te maken hadden zijn vriendelijk en voelbaar trots en begaan met hun werk. De kwaliteit van de bouw en de toegepaste materialen is uitstekend.

En dan zit het eerste gedeelte van de afbouw erop. Vanaf volgende week wordt gestart met de allerlaatste afwerking zoals het schilderwerk en het plaats van de trappen. De komende weken worden hier nog de puntjes op de i gezet voor de woning opgeleverd kan worden. In het volgende blog lees je hoe dit in z’n werk gaat!

AFSPRAAK

Wil jij nou ook jouw woondroom waarmaken? Zet dan snel de eerste stap en maak dan net als Renate en Jasper ook een afspraak met één van onze adviseurs!

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven