Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Voor velen is een eigen huis bouwen een droom die uitkomt. In die droom denk je aan een prachtige woning en aan het gelukmakende gevoel van je eigen thuis! Maar een huis bouwen is ook hard werken. Dat hoort er nu eenmaal bij. Gelukkig neemt SelektHuis je stap voor stap mee tijdens de reis en neemt het zware werk uit handen!

De kap is geplaatst!

In de blogreeks ‘van woondroom naar droomhuis: de bouw van een moderne woning’  lees je meer over de bouw van een woning en wat hierbij komt kijken. We volgen namelijk de bouw van het huis van Renate en Jasper. In het eerste blog heb je kunnen lezen welke voorbereidingen er zijn getroffen voor de eerste schop de grond in kon. In het daarop volgende blog hebben we uitgelegd hoe het ontwerp van de woning tot stand is gekomen. In dit blog praten we je bij over alles wat er tot nu toe is gebeurd. Met als hoogtepunt dat gisteren de kap is geplaatst.

Hoera! Het hoogste punt is bereikt!

Snel bouwen

Sinds het vorige blog is er veel gebeurd op de kavel. Door ons Slim Bouwen methode staat een SelektHuis in de sleutelklaar afwerking gemiddeld binnen vier maand nadat de eerste schop in de grond is gegaan. Door een combinatie van traditionele bouw met prefab onderdelen, een uitgedachte planning en slimme bouwmaterialen is er dus al veel gebeurd de afgelopen vijf weken. Alle bouwvakkers zijn nu op een punt dat de kap geplaatst kan worden. Altijd een mooi moment omdat vier muren in één dag plotseling een écht huis worden.

Fundering

We zijn nu dus ongeveer vijf weken onderweg en het grootste gedeelte van de ruwbouw staat. In de afgelopen weken hebben de mannen op de bouw de fundering geplaatst. Daarna zijn de ribcasette vloeren voor de begane grond gelegd. Dit zijn speciale vloerdelen die in één keer met een kraan geplaatst worden op de fundering. Alle sparingen voor eventuele leidingen van bijvoorbeeld de keuken zijn al in de fabriek aangebracht. Hierdoor is het alleen een kwestie van de platen op de juiste plek leggen en hoeft er geen beton gestort te worden dat vervolgens moet uitharden. Nee, we kunnen direct door.

En dat gebeurt ook! De volgende dag zijn de dragende buitenmuren gelijmd (pas later zal de gevelmuur worden gemetseld). Vervolgens worden de kozijn geplaatst. Ook dit gaat razendsnel. Renate en Jasper kwamen een week na het plaatsen van de begane grond vloer op de kavel en konden tot hun verrassing al door alle vertrekken van de woning wandelen die ze daarvoor alleen nog maar op een tekening hadden gezien.

De droom wordt werkelijkheid.

Maar de bouwvakkers staan niet stil. De verdiepingsvloer wordt net als de begane grond in één keer geplaatst. Ook hier zijn weer uitsparingen aangebracht. Maar dit keer voor de leidingen in de badkamer, de centraal dozen van de elektra en de installatie techniek.

En dan is het zover: de kap kon geplaatst worden! Deze is door onze prefab al op maat gemaakt waardoor ook het plaatsen een fluitje van een cent lijkt. Eerst plaatsten we de topgevels die geprefabriceerd uit onze timmerfabriek in Rijssen komen. Dan wordt de scharnierkap geplaatst. Het scharnier zorgt ervoor dat de kap plat vervoerd kan worden. Op de bouwplaats zijn de kapelementen met de kraan opgetild en uitgeklapt over de woning. Toch is het allemaal best spannend. Gelukkig past ook deze kap weer als gegoten!

Nu de kap erop zit kan de vlag in de top! Morgen pakken we de draad weer op met de laatste hand aan de ruwbouw. Hierover later meer…

AFSPRAAK

Wil jij nou ook jouw woondroom waarmaken? Zet dan snel de eerste stap en maak dan net als Renate en Jasper ook een afspraak met één van onze adviseurs!

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven