Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Voor velen is een eigen huis bouwen een droom die uitkomt. In die droom denk je aan een prachtige woning en aan het gelukmakende gevoel van je eigen thuis! Maar een huis bouwen is ook hard werken. Dat hoort er nu eenmaal bij. Gelukkig neemt SelektHuis je stap voor stap mee tijdens de reis en neemt het zware werk uit handen!

Start bouw

In de blogreeksvan woondroom naar droomhuis: de bouw van een moderne woning’  lees je meer over de bouw van een woning en wat hierbij komt kijken. We volgen namelijk de bouw van het huis van Renate en Jasper. Vorige week heb je kunnen lezen welke voorbereidingen er zijn getroffen voor de eerste schop de grond in kon. Alle plannen zijn gemaakt, de kavel ligt er klaar voor en de tekeningen zijn gedrukt!

We gaan beginnen!

De komende vier maanden wordt deze kale bouwkavel omgetoverd tot het nieuwe thuis van Renate en Jasper. Vandaag laten we je zien hoe het droomhuis van Renate en Jasper eruit komt te zien.

In 3 stappen naar het ideale ontwerp

De woondroom van Jasper en Renate begon met een blanco vel papier. Daarop kwamen de eerste krabbels en lijntjes. Langzaam transformeerden deze krabbels in een schets en de schets in een ontwerp. Dit doen we via ons Slim Bouwen werkwijze. In drie stappen vertalen we de woonwensen naar een ontwerp van een droomhuis!

Stap 1 Basismodel

Voor het droomhuis van Renate en Jasper is gestart met het basismodel Monte Viso: de grootste variant in de laagbouwmodellen. Dit basismodel is niet meer dan een geraamte dat als uitgangspunt dient voor de architect, de adviseur en de toekomstige bewoners. Er zijn ongeveer 20 basismodellen met ieder hun eigen afmeting, indeling en vorm.

Stap 2 Indeling

Ieder mens is uniek, daarom wordt ook elk ontwerp uniek. Onze architect heeft de handen uit de mouwen gestoken om een precies passend ontwerp te maken bij de ideeën van de toekomstige bewoners.

Hierin beginnen we met de indeling. De basisindeling van de Monte Viso wordt helemaal op de kop gegooid. Waar komt de zon op? Hoeveel slaapkamers heb ik nodig? Waar is het mooiste uitzicht? Met het bouwsysteem van SelektHuis zijn namelijk alleen de buitenmuren dragen. Zo wordt de woning vrij indeelbaar en was er alle vrijheid om de woning helemaal in te delen naar de woonwens van Renate en Jasper.

De toekomstige bewoners hadden over de indeling binnen in de woning nog niet echt een idee. De ligging van de kavel en het bestemmingsplan leenden zich uitstekend om het basismodel een kwartslag te draaien. Hierdoor komt de woning over de lengterichting op de kavel.

De enige musthaves waren een royale leefkeuken, drie slaapkamers én een werkkamer. De entree is daarom in het midden gesitueerd. Vanuit de hal loop je door naar en open woonkeuken. Deze geeft toegang tot de werkkamer en de aangebouwde bijkeuken. Aan de andere kant van de woning bevindt zicht de woonkamer waarin je de laatste zonnestralen oppikt vanuit het grote hoekraam aan de voorzijde.

Stap 3 Bouwstijl

Tijdens de laatste stap wordt de woning voorzien van een uniek karakter. De toekomstige bewoners wisten wat ze wilden qua uiterlijk en bespraken dit met de adviseur en architect. Al snel volgde voor een voorbeeldschets van een gevelaanzicht. Hierin is de moderne bouwstijl met landelijke elementen toegepast. Deze tekening van de architect viel in de smaak. Vanuit dit gevoel en sfeer is vervolgens de rest van de woning ontworpen. De raamindeling, de materiaal- en kleurstelling zijn bepaald en uiteindelijk kwam langzaam de eerste complete schets op papier te staan. Nadat deze helemaal was goed bevonden door de toekomstige bewoners is de tekening omgezet in een technische tekening.

Droomhuis

Deze technische tekening ligt nu in de schaftkeet bij de bouwvakker. Zij gaan aan de slag om de de dromen waar te maken. In de volgende blog lees je hoe dit in z’n werk gaat.

 

 

 

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven