Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Let op: Ons kantoor is op Hemelvaartsdag (13 mei) en de vrijdag daarna (14 mei) gesloten. U kunt online een afspraakverzoek indienen of het gratis inspiratiemagazine de SelektLiving aanvragen. Maandag staan wij weer voor u klaar, fijne dagen gewenst!

Voor velen is een eigen huis bouwen een droom die uitkomt. In die droom denk je aan een prachtige woning en aan het gelukmakende gevoel van je eigen thuis! Maar een huis bouwen is ook hard werken. Dat hoort er nu eenmaal bij. Gelukkig neemt SelektHuis je stap voor stap mee tijdens de reis en neemt het zware werk uit handen!

De woning wordt opgeleverd

In de blogreeks ‘van woondroom naar droomhuis: de bouw van een moderne woning’  lees je meer over de bouw van een woning en wat hierbij komt kijken. We volgen namelijk de bouw van het huis van Renate en Jasper. Vandaag is de grote dag van de oplevering. Maar voor het zover is gekomen hebben we al een hele reis afgelegd.

Wil je het hele verhaal nog even teruglezen?

  1. Het bouwplan van deze moderne woning
  2. Het ontwerp van deze moderne woning
  3. De ruwbouw van deze moderne woning
  4. Tussen ruwbouw en afbouw van deze moderne woning
  5. De afbouw van deze moderne woning
  6. De jongens op de bouw

Anderhalf jaar geleden begon deze reis voor Renate en Jasper. Het eerste deel van deze reis bestond uit ontwikkelen, schetsen, plannen, organiseren en beslissingen maken. Een huis bouw je immers niet voor even, maar vaak voor het leven. Daarom duurt het aanlooptraject voor de eerste schop de grond in gaat, ongeveer een jaar. Gewapend met een strak ontwerp en een nog strakkere planning kon een jaar later de bouw beginnen. In het half jaar dat volgde, werd de lege kavel omgetoverd tot een volledige woning.

Deze periode wordt afgesloten met de oplevering. In dit blog staan we stil bij het moment dat SelektHuis de sleutel overdraagt aan Renate en Jasper. Ons werk zit erop en het jonge gezin kan zelf aan de slag met de laatste afwerking en kan verhuizen!

 

Laat de champagne maar knallen!

Een huis bouwen in zes stappen

Grofweg kun je stellen dat SelektHuis met het Slim Bouwen bouwsysteem een woning bouwt in zes stappen: inspiratie, kavel, advies, ontwerp, bouw en oplevering. Tijdens deze blogreeks hebben we vooral meegekeken tijdens de bouw en hebben alle perikelen op de bouwplaats gevolgd. Dit is natuurlijk een spannende periode geweest voor Renate en Jasper. Na het maken van de bouwplannen zat hun taak er op en er restte niets anders dan wachten en toekijken. Wachten op het moment van oplevering om te ontdekken of de dromen en ideeën ook zijn uitgevoerd zoals zij ze voor zich zagen.

puntjes op de i

We zorgen er daarom voor dat de woning tijdens de oplevering spik en span is. Ook de afgelopen weken zijn we hier hard mee bezig geweest. Vlak voor oplevering keken we mee met de jongens op de bouw om te zien hoe we de woning klaar maken voor oplevering. Een aantal weken voor de oplevering heeft de uitvoerder, Jan Rolleman, al een rondje door de woning gemaakt met Renate en Jasper: de zogenaamde vooropname. Daarna worden alle allerlaatste afwerkingspunten uitgevoerd. Eventuele punten van aandacht die aan het licht zijn gekomen tijdens de vooropname worden opgelost door de timmermannen. Maar ook lopen de timmermannen de woning zelf nog helemaal na en stellen de deuren af, werken het stucwerk bij en lopen het kitwerk na. Tenslotte wordt de woning helemaal opgeruimd en professioneel schoongemaakt. De beschermfolie op de ramen wordt verwijderd en de puincontainers worden wegbracht.

De woning verandert van een bouwproject in een droomhuis.

En dan is het grote moment aangebroken. Renate en Jasper krijgen de sleutel van hun droomhuis tijdens de oplevering! Samen met de uitvoerder lopen Renate en Jasper de woning door en bekijken de staat van de woning. Alle punten die niet kloppen worden genoteerd. Dan volgt het officiële gedeelte en wordt er wat papierwerk afgehandeld. Tenslotte breekt de laatste fase aan: genieten!

Toch is dat genieten van korte duur voor Renate en Jasper. Voor hen komt de afwerking en verhuizing in zicht. Voor ons is het een moment om terug te kijken en het project succesvol af te sluiten. De woning is prachtig geworden, maar nog belangrijker: de opdrachtgever is tevreden. En dan zijn wij ook tevreden!! Wij gaan verder naar de verwezenlijking van de volgende woondroom! En Renate en Jasper kunnen gaan genieten van hun eigen droomhuis!

Op dit moment is de familie nog volop aan het klussen, maar we nemen nog graag een kijkje in de woning als alles af is. Maar voor nu wensen we het jonge gezin heel veel woongenot en plezier toe in hun woning.

AFSPRAAK

De droom van Renate en Jasper is nu uitgekomen! Wil jij nou ook jouw woondroom waarmaken? Zet dan snel de eerste stap en maak dan net als Renate en Jasper ook een afspraak met één van onze adviseurs!

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven