Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Voor velen is een eigen huis bouwen een droom die uitkomt. In die droom denk je aan een prachtige woning en aan het gelukmakende gevoel van je eigen thuis! Maar een huis bouwen is ook hard werken. Dat hoort er nu eenmaal bij. Gelukkig neemt SelektHuis je stap voor stap mee tijdens de reis en neemt het zware werk uit handen!

De afbouwfase is gestart

In de blogreeks ‘van woondroom naar droomhuis: de bouw van een moderne woning’  lees je meer over de bouw van een woning en wat hierbij komt kijken. We volgen namelijk de bouw van het huis van Renate en Jasper. In het eerste blog heb je kunnen lezen welke voorbereidingen er zijn getroffen voor de eerste schop de grond in kon. In het tweede blog hebben we uitgelegd hoe het ontwerp van de woning tot stand is gekomen.

In het laatste en vorige blog vertelden we hoe het eerste deel van de bouw is verlopen. Het hoogste punt werd bereikt met het plaatsen van de kap. Dat moest natuurlijk gevierd worden. Maar niet lang daarna pakten we de draad weer op en vervolgden we de ruwbouwfase. Na het plaatsen van de kap is er weer veel gebeurd. De hoogste tijd dus voor een update!

De eerste contouren worden zichtbaar!

Laatste hand aan de ruwbouw

Nu de kap geplaatst is, worden de contouren van de woning zichtbaar. Langzamerhand krijgt de woning stukje bij beetje zijn moderne uitstraling.  Alle bouwmaterialen en steigers voeren nog de boventoon, maar hier en daar piept er tussen dit grove geschud een knap staaltje architectuur naar voren. Deze architectuur komt naar voren in de strakke lijnen, de kleurstelling van de materialen en de grote raampartijen. Dit is elke keer weer een prachtige transformatie.

Het ontwerp komt langzaam maar zeker tot leven.

Meer dan uiterlijk

Sinds het vorige blog is er veel gebeurd op de kavel. Door ons Slim Bouwen methode staat een SelektHuis in de sleutelklaar afwerking gemiddeld binnen vier maand nadat de eerste schop in de grond is gegaan. Door een combinatie van traditionele bouw met prefab onderdelen, een uitgedachte planning en slimme bouwmaterialen is er dus veel gebeurd de afgelopen weken.

De kap plaatsen is natuurlijk altijd een prachtig moment omdat er in één dag veel gebeurd. Daarna lijkt de bouw een beetje stil te staan. Maar schijn bedriegt.

De bouwvakkers werken keihard door om alle details af te werken. Ook aan de binnenzijde wordt met man en macht gewerkt om de woning bewoonbaar te maken. Maar tijdens de laatste weken van de ruwbouw ligt de focus van de bouwvakkers juist op de plekken die je niet ziet.

Installatietechniek

Deze verborgen werkzaamheden zijn minstens net zo belangrijk voor het toekomstige woongenot. De installateur werkt namelijk aan de elektra, de vloerverwarming en het loodgieterswerk. De afgelopen jaren is het installatiewerk door regelgeving en het milieu alleen maar belangrijker en vernuftiger geworden. Daarom is dit ook een belangrijke fase in het bouwproces geweest. Een fase die minder tastbaar is, maar die in de toekomst voor veel woongenot zorgt.

De afgelopen weken zijn alle voorbereidingen voor het pakket aan maatregelen rondom de installatietechniek afgewerkt. Daarna is ook de laatste hand aan de ruwbouw gelegd. Zo zijn onder andere de binnenmuren geplaatst en is de afwerkvloer gelegd. Nu dit er in zit kan de de afbouw gestart worden!

AFSPRAAK

Wil jij nou ook jouw woondroom waarmaken? Zet dan snel de eerste stap en maak dan net als Renate en Jasper ook een afspraak met één van onze adviseurs!

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven