Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Goede ventilatie is belangrijk!

Voor een duurzame toekomst moeten we zuiniger omgaan met energie. We maken de wereld hierdoor een stukje mooier. Én je bespaart ook enorm op je energie verbruik. Er zijn legio mogelijkheden rondom slimme en energiezuinige installatietechniek. Allemaal hebben ze hun eigen voor- en nadelen. In dit blog lees je alles over één van deze mogelijkheden: ventilatie met WarmteTerugWinning.

In een eerder blog is de thermische schil van de woning besproken. Deze zorgt ervoor dat de woning goed geïsoleerd en luchtdicht is. Het belang van ventilatie neemt dus toe. Goede ventilatie zorgt er namelijk voor de lucht niet kan vervuilen en er altijd frisse lucht in de woning komt.

Ventilatiesysteem

Simpelweg een raam open zetten zorgt voor een onderbreking van de thermische schil. Daarom wordt er in nieuwbouw woningen veel gebruik gemaakt van een ventilatiesysteem. De ventielen en de luchtkanalen in de woning voeren schone lucht toe en zuigen de ‘vuile’ lucht af. Het ventilatiesysteem in de technische ruimte zorgt ervoor dat deze lucht blijft stromen.

 

WarmteTerugWinning

De traditionele ventilatiesystemen hebben alleen één probleem. De warme lucht wordt namelijk afgezogen en er wordt koude buitenlucht weer toegevoerd. De energie die je in het opwarmen van de lucht hebt gestoken, gaat alsnog verloren. Zonde! Daarom hebben alle woningen van SelektHuis standaard een ventilatiesysteem met WarmteTerugWinning: kortweg WTW systeem. Dit WTW systeem zorgt ervoor dat de koude, schone buitenlucht wordt opgewarmd voordat de lucht in de woning komt. Hiervoor wordt de warme lucht uit de woning gebruikt. Met een conventioneel ventilatiesysteem zou deze warme lucht rechtstreeks naar buiten worden geblazen. Door de WarmteTerugWinning in het ventilatiesysteem wordt dus de warmte uit de vuile lucht gebruikt om de koude buitenlucht op te warmen voor dit je woonkamer inblaast. Vooral in de winter levert dit een flinke energiebesparing op.

Verder lezen over WarmteTerugWinning?

Wil je meer weten over energiezuinig bouwen? In onze SelektSpecial Energiezuinig Bouwen nemen we je stap voor stap mee in de regelgeving, de extra mogelijkheden en de prijzen.

SelektHuis bouwt in de basis al energiezuinig, want alle sleutelklare woningen zijn standaard voorzien van veel slimme installatietechniek. Deze techniek, zoals een luchtwarmtepomp, vloerverwarming op de begane grond en 6 PV zonnepanelen zorgen ervoor dat het mogelijk is om zonder gasaansluiting comfortabel te leven. Ook een goede thermische schil met hoge isolatiewaarde en HR++ beglazing zitten in de basis al inbegrepen. Ook deze zorgen voor een energiezuinige woning met aangenaam leefklimaat. Hoe dit werkt? Lees het in de SelektSpecial!

Vraag de SelektSpecial Energiezuinig bouwen aan!

Q&A Energie

Heb jij naar aanleiding van deze blog of de SelektSpecial een vraag over dit thema? Stel je vraag dan aan onze EnergieSpecialist!

Je kunt jouw vraag mailen naar marketing@selekthuis.nl met het onderwerp Q&A Energie. Wij verzamelen gedurende de maand alle vragen en zullen op 31 oktober zoveel mogelijk vragen gaan beantwoorden in een Q&A video.

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven