Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Let op: Ons kantoor is op Hemelvaartsdag (13 mei) en de vrijdag daarna (14 mei) gesloten. U kunt online een afspraakverzoek indienen of het gratis inspiratiemagazine de SelektLiving aanvragen. Maandag staan wij weer voor u klaar, fijne dagen gewenst!

Met een veranda of overkapping kun je heerlijk genieten van de tuin én zit je toch nog lekker beschut tijdens de koudere dagen. Daarom worden veranda’s steeds populairder. Logisch, want met een veranda aan je woning, haal je buiten een beetje naar binnen en andersom. In dit blog praten we je bij over de mogelijkheden en laten we je de mooiste ideeën voor jouw droomhuis zien!

GEZELLIGHEID OP DE VERANDA

Een echte tuintrend die we de laatste tijd steeds vaker spotten, en die al bijna standaard is in een tuinontwerp, is een open aanbouw aan het huis met overkapping. Een heerlijke plek waar je op een regenachtige zomerdag toch van je tuin kunt genieten. Maar ook waar je op een zonnige winterdag met een kleedje en terras-heater of buitenhaard prima kunt vertoeven. Een plek waar je met vrienden etentjes en barbecues houdt, of met je gezin geniet van elkaars gezelschap. Misschien lees je wel in alle rust een boek op je veranda. Kortom: het is een echte must-have in iedere tuin!

Bij nieuwbouw is het slim om een veranda direct mee te nemen in de bouwplannen. De veranda kan dan namelijk op een gunstige plek ten opzichte van de zon en het uitzicht worden gesitueerd. Ook kan er rekening gehouden worden met de plaats van de veranda ten opzichte van de binnendeling.

PERFECT IN BALANS

De laatste jaren is het hebben van een lekkere tuin een echte must geworden. Of deze tuin nou groot of klein is, we besteden er gemiddeld veel meer aandacht aan dan 10 jaar geleden. En dat is logisch, want of je nu een wintermens bent of een zomermens, een tuin met veranda is voor veel mensen onmisbaar. In winter kun je lekker onder de overkapping genieten als de eerste sneeuwvlokken vallen. en in de zomer kun je heerlijk de eerste warme zonnestralen opvangen op je eigen terras.

Of je tuin nou klein, groot of ergens hier tussenin is, een vaste luifel is (bijna) altijd een goede keuze. Houd wel rekening met de grootte van je tuin: als je een kleine tuin hebt, is een kleine overkapping perfect. Zo zorg je ervoor dat er nog een stukje tuin overblijft voor een leuk moestuintje of een mooie bloementuin. Heb je een grote tuin, dan is een grote veranda perfect. Je moet de juiste balans weten te vinden tussen de tuin en de grootte van de veranda. Maar misschien nog belangrijker: je moet hem zo maken dat jij je er helemaal thuis voelt.

Maak je veranda helemaal af met een buitenhaard of een terras-heater en een windscherm, zodat je ook op een winderige dag heerlijk kunt genieten van het buitenleven. En heb je weleens gedacht aan een buitenkeuken? Als je veranda groot genoeg is, is dit absoluut een must-have!

Bij een bestaande woning kun je vrij gemakkelijk een aanbouw laten bouwen met een overkapping. Je kunt er ook voor kiezen het overdekte terras achterin de tuin te bouwen. Je hoeft dan niet te sleutelen aan de constructie van je huis. Bij nieuwbouw is het goed idee om al in het ontwerp na te denken over een inpandige veranda of aanbouw. Zo neem je de veranda mee in de stijl van je woning. Kijk maar eens naar deze voorbeelden…

BASISMODEL + veranda = JOUW IDEALE WONING

Bij SelektHuis werken we met ruim 20 verschillende basismodellen. Het basismodel is enkel een geraamte om de woning van je dromen helemaal zelf te kunnen aankleden. Door het basismodel op te leuken met de opties en materialen van jouw keuze, komt jouw droomhuis tot leven! Een veranda is één van deze opties. Bekijk daarom snel hoe andere opdrachtgevers een uitbouw toepasten om hun basismodel aan te passen naar hun stijl en smaak!

Meer veranda’s bekijken

Raak je niet uitgekeken en wil je meer zien? Op onze Pinterest pagina hebben we een bord samengesteld met onze mooiste woningen met een aangebouwde overkapping! Bekijk snel het bord op Pinterest en ontdek hoe elke woning uniek wordt!Heb je wat inspiratie nodig voor jouw veranda? Neem dan een kijkje op ons pinterestbord waar we je onze mooiste veranda’s laten zien!

LAAT JE INSPIREREN

Ben je na het lezen van dit blog, benieuwd wat het zou kosten om jouw droomhuis met veranda te bouwen? Maak dan een afspraak met één van onze adviseurs. Zij kunnen snel een geheel vrijblijvende offerte op basis van jouw woonwensen maken!

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven