Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Het is officieel, de bouw kan bijna beginnen. Nu alleen nog het aannemingscontract regelen! Maar hoe weet je waar je op moet letten? Een contract is vaak erg wollig geschreven en is kan wel tientallen pagina’s dik zijn. Toch het is deze overeenkomst één van de belangrijkste documenten tijdens de bouw. In het contract worden namelijk alle afspraken tussen jullie en SelektHuis vastgelegd. Als er ooit discussies ontstaat, wordt in het contract bekeken wat er is afgesproken tussen beide partijen.

MONDELINGE OVEREENKOMST

Voorafgaand aan het contact is vaak al een mondelinge overeenkomst gesloten. Dit is het teken voor de adviseur om de aannemingsovereenkomst en bijbehorende stukken op te maken. Volgens de wet is deze mondelinge overeenkomst al bindend bij het bouwen van een nieuw huis. De inhoud van deze mondelinge overeenkomst is vaak discutabel, daarom is het opstellen van een contract noodzakelijk. Zo leg je alle afspraken op papier vast. Natuurlijk kan niet ieder detail vastgelegd worden op papier, dan zou het een heel boekwerk worden. Daarom zijn wij verplicht “de werkzaamheden uit te voeren naar de regels van goed en deugdelijk werk”.

IN HET AANNEMERSCONTRACT

Bij het bouwen van een nieuw huis is een contract erg belangrijk, zowel voor jou als voor ons als bouwer van de woning. Hierin staan namelijk de rechten en plichten van beide partijen. Let erop dat de volgende items vermeld zijn in het contract:

  • Gegevens van de contracterende partijen
  • Omschrijving van het te leveren product
  • De aanneemsom (inclusief 21% BTW)
  • De bouwtijd – deze wordt meestal aangegeven in werkbare dagen
  • De betalingsregeling – de zogenaamde betalingstermijnen
  • Ontbindende voorwaarden – voor zover van toepassing
  • Een geschillenregeling
  • Algemene leveringsvoorwaarden – of een verwijzing hiernaar

Extra zekerheid

Als je een huis gaat bouwen, is het verstandig uit te zoeken welke garanties aan de woning verbonden zijn. Deze garanties bieden zekerheid en ontzorgen. Bijvoorbeeld de garantie van Woningborg. Zij zorgen dat elke bouwende Nederlander gegarandeerd goed kan wonen. Dat realiseren zij door goede financiële en technische waarborgen. Bij SelektHuis krijg je de keuze tussen een contract volgens de garantievoorwaarden van SelektHuis of een contract onder Woningborg garantie. In een eerder blog schreven we al over de verschillen tussen de twee.

In het kort komt het erop neer dat het vanuit de hypotheekverstrekker soms verplicht kan zijn om een contract onder Woningborggarantie te nemen. Deze biedt extra zekerheid bij een eventueel faillissement. Echter zijn er kosten verbonden aan deze extra garantie. Daarnaast zijn de contractvoorwaarden van SelektHuis al heel soepel en zijn er uitstekende garantievoorwaarden in het SelektHuis contract opgenomen. En mocht je toch tegen problemen aanlopen, dan hebben wij een compleet Serviceteam klaarstaan om je te helpen.

ONTBINDENDE VOORWAARDEN

Het is verstandig om één of meerdere ontbindende voorwaarden in het contract op te laten nemen. Bijvoorbeeld de verkrijging van financiering, het verkrijgen van de bouwvergunning of de verkoop van je huidige woning. Als het contract is ondertekend, heb je nog 3 dagen bedenktijd. Als het huis gebouwd wordt met Woningborg garantie, geldt een bedenktijd van een week.

moment suprême

Tot slot hebben we nog een laatste SelektTip: Het is misschien een open deur, maar als het contract opgesteld is: lees het goed door! Zorg ervoor dat alle afspraken op papier staan, zodat je niet voor verrassingen komt te staan!

Heb je alles doorgelezen en het is het hele contract helder? Dan staat niets je in de weg om te tekenen en te starten met jullie droomhuis. Een leuk moment dat gevierd mag worden!

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven