Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Ik blauw van jou

Blauw is uitgeroepen tot dé woonkleurtrend van 2018. En terecht, want blauw komt goed tot z’n recht in zowel landelijke als strakke interieurs. Lees verder hoe je jouw woonstijl kun verrijken door blauw te introduceren in je interieur.

 Blauw in Scandinavisch interieur

Scandinavische interieurs kenmerken zich door licht. Witte muren en lichte houtsoorten worden gecombineerd met pasteltinten. De accessoires zijn functioneel en gericht op comfort, denk aan heerlijk zachte dekentjes en kussens. Pastelblauw is een mooie kleur om terug te laten komen in een groot meubelstuk als een bank of kleed. Liever wat minder groots uitpakken? Denk ook eens aan een rangschikking van kleine lichtblauwe vaasjes of kaarsen in verschillende grootte.

Blauw in Landelijk interieur

Ook in een landelijk interieur kun je blauw goed kwijt. Grijsblauwe tinten doen het goed op de muur en vormen een mooi contrast met wit, landelijk meubilair en aardkleuren. Ook een grote grijsblauwe vaas met takken combineert prachtig met een robuuste en warme inrichting.

 Nieuwe woontrend

Dé nieuwe woontrend is Japandi. Minimalistisch met sterke contrasten en daarmee een stijl waar liefhebbers van een strakke inrichting zich thuis zullen voelen. De basis van Japandi is een donkere kleur op de muur. Nachtblauw leent zich daar uitstekend voor. Zet er als contrast enkele grote groene planten, zoals een papyrus of monstera, voor. Ook vazen of schermen met donkerblauw als contrastkleur passen goed bij deze woonstijl.

Durf

Als je de woontrends de afgelopen jaren gevolgd heb, is de kans groot dat je lichte interieur veel pastelkleuren en lichte houtsoorten bevat. Bij Japandi is dit verleden tijd. Dit is een stijl met durf! Rijke kleuren, zoals zwart, rood of nachtblauw, en donker gebeitst hout doen hun intrede. De basis is een donkere, maar neutrale kleur voor op de muren (denk aan grijs- en aardetinten) gecombineerd met contrasterende kleuren voor accessoires.

De vraag is dus niet óf jij blauw in je interieur kiest, maar welke kleur blauw, de woonkleurtrend van 2018 het best past bij jou?

 

GASTBLOGGERS VAN SELEKTLIVING
Rob Brinks is één van onze gastbloggers en werkzaam bij Zitmaxx Wonen (in Ter Aar). Hij bezoekt regelmatig woonbeurzen. Hierdoor weet hij alles over interieur, meubels,interieurproducten en woonaccessoires. Als expert in de interieurwereld is hij op de hoogte van alle innovaties en bijzondere interieurproducten waar je je uren kunt vergapen. Elke maand deelt hij één van zijn favoriete onderwerpen met ons!

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven