Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Energie van de zon omzetten

Zelf merken we het ook in het voorjaar, maar zeker net zo goed in het najaar. Het effect van zonlicht! De energie die zonlicht geeft,  vangen we op en gebruiken we op verschillende manieren. Maar de belangrijkste manier voor SelektHuis is toch wel het gebruiken van zonnepanelen of ook wel PV panelen, op een woning. Met als doel een woning zo energiezuinig mogelijk te bouwen.

Energiezuinig bouwen met zonnepanelen

Al onze basismodellen hebben standaard  6 PV panelen. Dit is al zo ruim dat hiermee vrijwel elk persoonlijk bouwplan voldoet aan de regelgeving uit het bouwbesluit. Middels een omvormer wordt de opgewekte energie omgezet van gelijkstroom naar wisselstroom. Beetje technisch, maar dit is nodig om de opgewekte energie te gebruiken in huis en ook terug te leveren aan de energieleverancier. Wanneer je meer energie opwekt dan je verbruikt, ben je niet alleen energiezuinig bezig maar levert het je ook nog eens financieel voordeel op!

In de basis:

Standaard worden de PV panelen indaks gemonteerd door SelektHuis. Hierdoor liggen de panelen tussen de dakpannen en vormen ze een mooier geheel met de woning. Ze hebben een lange levensduur met gegarandeerd 80% van het oorspronkelijk vermogen na 20 jaar. Wil je meer dan 6 zonnepanelen? Ook dat is mogelijk. Je kunt naar eigen wens upgraden naar 12, 18 of 32 zonnepanelen. De enige beperking hierin is de grootte van het dakoppervlak en de ligging van de woning.

Wist je dat

Je heel makkelijk zelf kan berekenen hoeveel PV panelen je nodig hebt voor jouw bouwplan?
Stap 1: Bereken je toekomstige stroomgebruik. Het gemiddelde elektra gebruik van een gezin bedraagt ongeveer 3600 kWh per jaar. Of dat ook voor jou geldt,  kun je bekijken aan de hand van je huidige stroomgebruik. Op de jaarrekening van je energieleverancier staat het gebruik van de huidige woning aangegeven. Dit is ook ongeveer het gebruik van je nieuwe woning, omdat je waarschijnlijk LED verlichting en nieuwe, zuinigere apparaten met het AA++ label gaat gebruiken. Tel hier 4000 kWh/jaar (kleine woning) of 5000 kWh/jaar (grote woning) bij op voor de luchtwarmtepomp. Voor elektrisch koken moet je rekenen op 200 kWh. Dit is een goede indicatie voor je nieuwe energiegebruik.

Stap 2: Zoek in de tabel het aantal benodigde kWh en houdt rekening met de situering van je dak ten opzichte van de zon. Lees het aantal zonnepanelen af in de linker kolom.

Pv panelen, zonnepanelen, energiezuinig bouwen, duurzaam bouwen, energie besparen, energie opwekken, huis bouwen

 

Veelgestelde Vragen

Zijn er nog energiezuinige termen of begrippen die je nader verklaart wil zien? Kijk dan eens bij onze Veelgestelde Vragen, waar we regelmatig begrippen en vragen die je kunt hebben, beantwoorden. Wil je helemaal op de hoogte zijn van alles omtrent energiezuinig bouwen? Vraag dan ook onze SelektSpecial Energiezuinig Bouwen aan en neem die thuis op je gemak even door.

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven