Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Let op: Ons kantoor is op Hemelvaartsdag (13 mei) en de vrijdag daarna (14 mei) gesloten. U kunt online een afspraakverzoek indienen of het gratis inspiratiemagazine de SelektLiving aanvragen. Maandag staan wij weer voor u klaar, fijne dagen gewenst!

Terug

Blowerdoortest

Luchtdicht bouwen

Door goede isolatie en zorgvuldig om te gaan met bouwtechnische details wordt de woning luchtdicht gebouwd. Een goede luchtdichtheid zorgt er op zijn beurt voor dat de woning op de juiste, aangename temperatuur blijft. Door het dichten van ongewenste kieren en naden worden ongecontroleerde luchtstromen tegen gegaan. Een goede luchtdichtheid garandeert daarnaast een optimale werking van de isolatie en de ventilatie.

Blowerdoortest

Er is apparatuur beschikbaar om de luchtdichtheid van een woning te meten: de Blowerdoortest. SelektHuis maakt hier gebruik van. Met deze apparatuur wordt het drukverschil van de woning opgemeten. Zo kan gemeten worden of de woning aan de kwaliteitsnormen voldoet en uiteindelijk hoe luchtdicht de woning is.

In de woning worden alle gecontroleerde ventilatie openingen afgedekt of dichtgezet (zoals ventilatieroosters, de schoorsteen en de wasemkap). Vervolgens wordt de woning door middel van een grote ventilator een aantal minuten op druk gezet. Daarbij meet de software hoeveel lucht hiervoor nodig is. Vervolgens wordt er door de slimme technologie berekend hoeveel lucht er ontsnapt uit de woning door kieren en naden. Uiteindelijk geeft de computer een cijfer af dat aangeeft hoe luchtdicht de woning is!

Onze eigen gecertificeerde luchtdichtheidsspecialist meet met enige regelmaat de luchtdichtheid van een woning met de Blowerdoortest. Eventuele lekken worden tijdens de bouw nog gedicht! Daarnaast is de meting onderdeel van een continu verbetertraject.

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven