Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Terug

Coëfficient Of Performance (COP)

COP, of voluit Coëfficient Of Performance, is een waarde die gebruikt wordt in de wereld van warmtepompen. De waarde drukt uit wat het positieve rendement is van bijvoorbeeld de buiten- en binnenunit van een Luchtwarmtepomp. Met een luchtwarmtepomp wordt warmte uit de lucht gehaald. Deze warmte wordt gebruikt om warm water te produceren. Hiervoor is energie nodig, want een luchtwarmtepomp verbruikt stroom. Met de COP wordt berekend hoeveel energie wordt verbruikt door de pomp ten opzichte van de energie die het opwekt. Of ander gezegd: hoeveel energie krijg je terug voor elke Kw energie die je er in stopt?

Onze luchtwarmtepomp in de basis van een sleutelklare woning van SelektHuis heeft een COP van 4. Dit betekent dat deze warmtepomp de energie die je erin stopt verviervoudigd!

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven