Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Terug

Energieverbruik

Over het algemeen is bekend dat nieuwbouwwoningen energiezuiniger zijn en 50% minder energieverbruik hebben, dit is dus al een groot voordeel. Het gasverbruik in een SelektHuis met een EPC-norm van 0.4 (vanaf 2015), ligt circa 60% lager dan het gemiddeld gasverbruik per woning in Nederland. Verder is het energieverbruik nog afhankelijk van de woning die je bouwt. Denk aan hoe groot de woning zal worden, welke ruimtes je verwarmt en hoe je deze verwarmt. Maar ook het aantal bewoners, de persoonlijke comfortbehoefte en de weersomstandigheden zijn van invloed.

Gasloos bouwen

Per 1 juli 2018 is er een nieuw Bouwbesluit van kracht, waarin staat dat bouwen met een gasaansluiting niet meer mag. Er zullen dus aanpassingen gedaan moeten worden om de woning te verwarmen. Dit kan door je te laten aansluiten op stadsverwarming of het installeren van een luchtwarmtepomp.

Toekomst: BENG in 2020

Nieuwbouwwoningen die op of na 1 januari 2020 worden opgeleverd moeten bijna energieneutraal zijn (BENG). De huidige EPC aanduiding wordt vervangen door drie BENG indicatoren:

  • de energiebehoefte van het gebouw
  • het primair fossiele energiegebruik
  • het aandeel hernieuwbare energie

De eerste twee indicatoren worden uitgedrukt in kWh/m². Vervolgens moet 50% van deze energie hernieuwbaar zijn, oftewel duurzaam opgewekt.

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven