Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Terug

Heien

Aan de hand van een sondering, wordt er vastgesteld of er geheid moet worden. Heien is simpelweg het aanbrengen van heipalen in de grond. De lengte van de heipaal is vooraf vastgesteld aan de hand van het sonderen. De heipaal moet namelijk minstens zo lang zijn, dat het vaste (zand) grond heeft bereikt.

Nadat de heipalen in de grond zijn geplaatst, worden ze in een hei-installatie geplaatst. Vervolgens laten we er een zwaargewicht (heiblok) op vallen, waardoor de grond onder de paal samengeperst wordt en de draagkracht groter wordt. Als vastgesteld is dat ze de juiste diepte hebben bereikt, dan wordt er op de geleiders en de paal zelf een streep aangebracht. Het heiblok wordt nog 30x geslagen op de heipaal. Het verschil tussen de streep en de geleiders meten ze vervolgens op. Aan de hand hiervan kan er uitgerekend worden, hoeveel slagen er nodig zijn om de paal 250mm in de grond te slaan en hoeveel er dan totaal nog nodig zijn om de draagkrachtige laag te bereiken.

Waarom heien?

De grond waarop we bouwen is vaak zacht. Als we hier rechtstreeks op bouwen, kan deze gaan verzakken of scheuren. We hebben dus vaste grond nodig om op te bouwen. Door te heien en een fundering aan te brengen, bereiken we dit.

Wat kost heien voor de fundering?

Heiwerk kan een grote kostenpost zijn afhankelijk van de kwaliteit van de grond waar je op bouwt. Neem dus in ieder geval een stelpost op in het bouwbudget, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Hoe dieper de palen in de grond moeten, hoe hoger de kosten. Deze kosten zijn niet meegenomen in de basisprijs van SelektHuis, maar zullen vastgesteld worden aan de hand van een sondering die wij uitvoeren. Van tevoren vertellen wij je dan, welk bedrag er gereserveerd moet worden voor het heiwerk.

Extra kosten

Wanneer we extra maatregelen moeten nemen tijdens het heien in verband met belendende bebouwing, kunnen er extra kosten gemaakt worden. De manier waarop er geheid kan worden is dus ook bepalend voor de uiteindelijke totaalkosten.

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven