Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Let op: Ons kantoor is op Hemelvaartsdag (13 mei) en de vrijdag daarna (14 mei) gesloten. U kunt online een afspraakverzoek indienen of het gratis inspiratiemagazine de SelektLiving aanvragen. Maandag staan wij weer voor u klaar, fijne dagen gewenst!

Terug

Hoe kom ik aan een bouwkavel en waar moet ik op letten?

Hoe kom ik aan een bouwkavel. Vast nog zo’n vraag die als eerste bij je opkomt, wanneer je hebt besloten te willen gaan bouwen. Bij de aankoop van een bouwkavel dien je met verschillende dingen rekening te houden. Onderstaande tips van SelektHuis helpen je beter voorbereid te zijn bij het selecteren en uiteindelijk kopen van jouw kavel.

Onderzoek naar kavel

Voor de aankoop van een bouwkavel kun je bij de gemeente opvragen of er beschikbare kavels zijn. Daarnaast wil je weten of de grond een woonbestemming heeft en wat hier de bebouwingsvoorschriften van zijn. De gemeente legt namelijk vast welke richtlijnen er zijn met betrekking tot het bouwen van een huis.

Ligging kavel

De ligging van een kavel is ook belangrijk! Houd naast afmetingen en de prijs, rekening met de ligging van de kavel ten opzichte van bestaande of toekomstige bebouwing in de omgeving. Ook de ligging ten opzichte van de zon en de infrastructuur met wegen, scholen en winkels kunnen van doorslaggevende betekenis zijn bij de beslissing tot de aankoop van een bouwkavel.

Ter plaatse bekijken

Ga altijd ter plaatse de bouwkavel bekijken. Heb je iemand beschikbaar die ook nog eens wat weet over bouwen of grond? Neem die persoon dan mee, zodat je je kunt laten adviseren. Dit is natuurlijk geen kleine beslissing!

Schoongrondverklaring

Koop je een bouwkavel in een nieuwbouwplan van de gemeente, dan krijg je van de gemeente een schoongrondverklaring. Koop je de grond van een particulier, dan is hij niet verplicht een schoongrondverklaring af te geven. Je kunt dan overwegen om zelf een bodemonderzoek uit te laten voeren. Die kosten komen voor jouw rekening. Bovendien moet je hier wel toestemming voor vragen van de verkopende partij.

Wil je meer informatie of ben je benieuwd naar de mogelijkheden met SelektHuis? Neem dan contact op met ons Team advies & verkoop via telefoonnummer 0548- 537 555.

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven