Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Terug

Luchtdichtheid

Bij energiezuinig bouwen is een goede thermische schil essentieel. Het uitgangspunt van elk SelektHuis is een optimale thermische schil gecombineerd met een maximale luchtdichtheid. De thermische schil en luchtdicht bouwen zijn dus de 2 belangrijke componenten om energiezuinig te bouwen. Door een goede luchtdichtheid is er namelijk minder energie nodig om de woning te verwarmen en ontstaan er geen ongewenste ventilatie stromen zoals tocht. Dit heeft ook weer invloed op de verbruikskosten!

Technische waarde

De mate van luchtdichtheid wordt uitgedrukt in de qv;10 waarde (dm³/s.m²). De grenswaarde in het Bouwbesluit is vastgesteld op 1,000 dm³/s.m².  De uitgangswaarde is 0,625, maar hier zitten wij al jaren ruim onder. Wij hebben onszelf als doel gesteld om een waarde van 0,400 te kunnen behalen.

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven