Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Terug

Luchtwarmtepomp

De warmtepomp is een apparaat dat energie overdraagt van het ene medium naar het andere. Warmtepompen kunnen energie uit hun omgeving opnemen en zo van een lage temperatuur een hogere temperatuur maken. Dit werkt ook omgekeerd: een warmtepomp kan dus ook koelen. Hierdoor is geen gasaansluiting nodig om warm water te kunnen produceren in een nieuwbouwwoning.

Er zijn verschillende warmtepomp systemen. De lucht/ water warmtepomp (of kortweg luchtwarmtepomp) is hier één van de mogelijkheden. Bij dit systeem wordt de energie uit de lucht gehaald en tot een hoger termperatuurniveau gebracht. Deze warmte wordt afgegeven aan water. Het systeem werkt als een soort omgekeerde koelkast. De warmtepomp onttrekt de warmte uit de lucht. Deze warmte wordt omgezet in energie en afgegeven aan een waterleiding. Met dit warme water kan bijvoorbeeld de vloerverwarming worden verwarmd maar ook warm tapwater worden geleverd.

De warmtepomp installatie bestaat uit drie componenten:

  • buitenunit
  • binnenunit
  • boiler

In deze video van Nefit wordt de werking van deze drie componenten uitgelegd.

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven