NOM (NulOpdeMeter)

NOM is dus de afkorting voor NulOpDeMeter. Wat houdt het in als je jouw woning NOM wil bouwen? Dat betekent dat er naar wordt gestreefd onder bepaalde voorwaarden het gebouwgebonden stroomgebruik en het niet gebouwgebonden stroomgebruik zelf duurzaam op te wekken. Hierbij kunnen we kijken naar 3 verschillende onderdelen.

1. Thermische schil
    Er wordt in de eerste plaats goed gekeken naar een degelijke thermische schil.
  2. Energiezuinige elektrische installaties
    Het gaat dan om elektrische installaties die voorzien in de verwarming van de woning en warm tapwater bereiding.
  3. Opwekken van energie
    Ook wordt er gekeken naar technieken en installaties, waarmee je zelf energie kan opwekken. Zoveel dat het alle benodigde energie opwekt die je nodig hebt.

SelektSpecial Energiezuinig Bouwen

Wil je meer weten over energiezuinig bouwen? Vraag dan ook onze SelektSpecial aan!