Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Terug

Risaliet

Wat is een risaliet?

Tijdens je zoektocht naar jouw droomhuis, loop je soms tegen nieuwe begrippen aan. Een risaliet kan er daar één van zijn. Een risaliet wordt in de bouw namelijk veel gebruikt en je hebt ongetwijfeld wel eens één gezien. Alleen was je je er niet van bewust.

Een risaliet is namelijk een vooruitspringende gevelpartij. Net als een erker, is het een vorm van een aanbouw aan de woning waarmee je een ontwerp esthetisch mooier en groter maakt. In tegenstelling tot een erker springt de gevel over de volle hoogte naar voren. Daarom wordt een risaliet ook wel een gevelvoorsprong genoemd.

Hoe bouw ik een risaliet?

Bij SelektHuis werken we met basismodellen. Dit basismodel wordt vervolgens helemaal aangekleed naar jouw wens. Verhogen? Verlengen? Verbreden? Geen probleem! Daarnaast worden ook vaak extra opties toegevoegd zoals een erker, een dakkapel. En dus ook een risaliet. De extra opties geven al extra elan aan de woning, maar natuurlijk kun je ook kiezen om de woning in een specifieke bouwstijl uit te voeren. Dit gaat vaak hand in hand. Een middenrisaliet, een risaliet in het midden van de gevel, wordt vaak gebruikt bij klassieke woningen om de symmetrie te behouden. Daarnaast wordt in een middenrisaliet vaak de ingangspartij verwerkt. Andersom komt een hoekrisaliet prachtig tot haar recht in een woning in jaren 30 stijl. Bekijk bijvoorbeeld eens dit moderne herenhuis met een prachtige gevelvoorsprong in jaren 30 stijl!

Risaliet in de basis

Naast basismodellen die je helemaal zelf kunt samenstellen, zijn er ook extra rijk uitgevoerde basismodellen. De Mont Blanc heeft in de basis al een subtiel klassieke stijl en heeft daarom ook een vooruitspringende gevelpartij.

Wil je meer weten over onze werkwijze of ons Slim Bouwen bouwconcept? Lees hier meer over Slim Bouwen of vraag onze brochure aan.

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven