Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Let op: Ons kantoor is op Hemelvaartsdag (13 mei) en de vrijdag daarna (14 mei) gesloten. U kunt online een afspraakverzoek indienen of het gratis inspiratiemagazine de SelektLiving aanvragen. Maandag staan wij weer voor u klaar, fijne dagen gewenst!

Terug

Salderen

Salderen houdt in dat je alle opgewekte stroom die je niet verbruikt, terug kunt leveren aan het energienet. De terug geleverde stroom wordt dus in mindering gebracht op de jaarrekening.

Heb je veel PV zonnepanelen? Dan zal je niet alle opgewekte energie direct gebruiken. Vooral overdag als de zon schijnt, zijn veel mensen niet thuis. Deze energie wordt terug gegeven aan het net (leverancier). De slimme meter registreert dit. Het aantal terug geleverde kWh wordt in mindering gebracht op de totale rekening.

Registreer hiervoor altijd de zonnepanelen op energieleveren, zodat jouw leverancier weet dat jij je eigen stroom opwekt.

Deze manier van salderen blijft ongewijzigd tot 2023. Vanaf januari 2023 bouwt de regering het salderen af totdat het verdwijnt in 2031. Vanaf 2023 wordt het een terugleversubsidie.

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven