Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Let op: Ons kantoor is op Hemelvaartsdag (13 mei) en de vrijdag daarna (14 mei) gesloten. U kunt online een afspraakverzoek indienen of het gratis inspiratiemagazine de SelektLiving aanvragen. Maandag staan wij weer voor u klaar, fijne dagen gewenst!

Terug

Schoongrondverklaring

Tijdens de vergunningsprocedure kan het zijn dat je de term schoongrondverklaring tegen komt. Dit een verklaring die afgegeven wordt door een gerenommeerd bedrijf en zegt iets over de gesteldheid van de grond in de kavel. Vaak is het de uitkomst van een bodemonderzoek. Daarom is het goed dat we eerst kijken wat een bodemonderzoek inhoudt. Een bodemonderzoek is een onderzoek naar de gesteldheid van de grond van de kavel. Hierin wordt onderzocht of er bijvoorbeeld geen verontreiniging in de grond zit. Als de grond schoon is, wordt er door de onderzoekende partij een schoongrondverklaring afgegeven. Deze is verplicht bij het indienen van een vergunning voor je nieuwbouwplan. Meer over een bodemonderzoek lees je bij de veelgestelde vraag die we eerder al beantwoorden.

Schoongrondverklaring door gemeente

Een bodemonderzoek kan door SelektHuis uitgevoerd laten worden door één van de partijen waar wij mee samenwerken. Wij regelen dan het hele onderzoek en zorgen dat de uitkomsten bij de gemeente komen te liggen. Het is overigens niet altijd verplicht om een bodemonderzoek te laten doen. Vaak hebben kavels van de gemeente al een schoongrondverklaring. Alleen bij particuliere kavels is dan een bodemonderzoek nodig om de kwaliteit van de grond te meten en vervolgens een schoongrondverklaring te kunnen geven.

Waarvoor dient een schoongrondverklaring?

Een schoongrondverklaring is nodig voor de gemeente om een omgevingsvergunning te kunnen verlenen voor de bouw van je huis. Dit een verklaring die afgegeven wordt door een gerenommeerd bedrijf en zegt iets over de gesteldheid van de grond in de kavel.

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven