Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Terug

Terugleversubsidie

Alle nieuwbouwwoningen vanaf 2018 worden gasloos gebouwd. Dit houdt in dat er  verschillende energiezuinige technieken worden gebruikt om geen gasaansluiting nodig te hebben. De PV zonnepanelen zijn hier het bekendste voorbeeld van. Zij produceren de energie die je nodig hebt om te ‘wonen’.  Maar als je minder verbruikt dan je produceert, gaat de energie verloren. Daarom kan dit worden terug geleverd aan het stroomnet. Op dit moment wordt de terug geleverde stroom in mindering gebracht op je stroomrekening: salderen heet dit.

Vanaf januari 2023 wordt het salderen afgebouwd totdat het verdwijnt in 2031. Vanaf dan wordt het salderen vervangen voor een terugleversubsidie. Welke exacte voorwaarden daaraan gekoppeld zijn is nog niet bekend. Als richtlijn wordt aangehouden dat de subsidie voldoende is om de zonnepanelen met 7 jaar terug te verdienen.

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven