Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Terug

Trasraam

Een belangrijk onderdeel van het uiterlijk van de woning is het metselwerk. Onderaan het metselwerk van de gevels zit soms een trasraam of gevelplint. Dit is een rand die van materiaal, baksteensoort of kleur verschilt van het overige metselwerk van de woning. Hiermee kan de gevel een heel ander uiterlijk krijgen.

Cementraam

De oorsprong van een trasraam gaat al lang terug. In vroegere tijden werden de eerste 6 lagen bakstenen waterdicht gemaakt door er een laag cement op te smeren. Deze laag zorgt ervoor dat het optrekkend grondvocht de woning niet beschadigt. Vroeger werd dit gedaan met tras vandaar de benaming.

Ontwerp

Tegenwoordig is de noodzaak van een trasraam minder aanwezig vanwege betere materialen en samenstelling van de bakstenen. Toch worden trasramen nog veelvuldig toegepast. Ze kunnen het ontwerp van de woning namelijk van een statement voorzien. In de moderne bouwstijl die op dit moment erg populair is, worden contrasterende kleuren gebruikt tussen het gevelplint en het gevelmetselwerk. Ook handig, want een donkere rand is minder besmettelijk voor opspattend regenwater dan wit gevelschilderwerk.

Metselwerk van trasraam

Naast verschillende kleuren bakstenen kan een trasraam ook bestaan uit een andere voegkleur. Dit lijkt een klein verschil, maar visueel zijn de verschillen groot. De onderste rand van de gevel krijgt een donkere ondertoon. Door de optimistische horizontale lijn die hierdoor ontstaat wordt de lengte gebroken en komt er meer detail in de woning.

 

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven