Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Terug

Verdiept voegwerk?

Een belangrijk onderdeel van het uiterlijk van de woning is het metselwerk. Natuurlijk denk je hierbij aan de gevelsteen. Verder zijn er nog verschillende metselverbanden zoals een rollaag of details in het metselwerk, zoals spekbanden, dat de bouwstijl van het ontwerp van de woning kenmerkt. Maar ook het voegwerk kan een belangrijke stempel drukken op het uiterlijk van de gevel.

Voegwerk

Voegen is het aanbrengen van metselspecie tussen twee stenen. De gevel van de woning bestaat voor ongeveer 20% uit voeg. Dat zorgt ervoor dat de voeg heel bepalend is voor het uiterlijk van de woning. Naast de kleur van de voeg, kunnen er verschillende uitvoeringen van het voegwerk worden toegepast. Er zijn voegen die ervoor zorgen dat de voeg zo min mogelijk opvalt. Of er zijn voegen die de steen beter tot zijn recht laten komen. Maar er zijn ook soorten voegwerk die juist extra opvallen en zo iets extra’s aan de woning geven.

Verdiepte voeg

Met een verdiepte voeg wordt de gevel zo gevoegd dat de stenen van de muur het meeste opvallen. Dit voegwerk wordt daarom veel gebruikt bij bijzondere of speciale gevelstenen. De verdiepte voeg is vergelijkbaar met een normale voeg (de steen en de voeg liggen op één lijn). Het verschil is dat de voeg echter een aantal millimeters dieper ligt. Dit zorgt voor een ruimtelijk effect omdat de voegen minder opvallen en de steen er als het ware ‘uitspringt’. De uitstraling van de voegen is hiermee ondergeschikt aan die van de stenen.

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven