Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Terug

Waar moet ik op letten bij de aankoop van een bouwkavel?

Bij de aankoop van een kavel moet je met verschillende aspecten rekening houden. Onze tips bereiden je beter voor bij de aankoop van een bouwkavel!

Aankoop bouwkavel

Ligging kavel

Houd (naast afmeting en prijs) rekening met de ligging van de kavel ten opzichte van bestaande of toekomstige bebouwing in de omgeving. Ook de ligging ten opzichte van de zon en de infrastructuur met wegen, scholen en winkels, kunnen van doorslaggevende betekenis zijn bij de beslissing tot de aankoop van een bouwkavel.

Schoongrondverklaring

Koop je de bouwkavel niet van de gemeente, maar van een particulier, dan is de verkopende partij niet verplicht een zogenaamde schoongrondverklaring af te geven. Als je een bodemonderzoek wilt laten uitvoeren, komen die kosten voor eigen rekening. Aangezien de grond nog in eigendom is bij de verkoper, mag een bodemonderzoek overigens alleen worden gedaan na instemming van de verkopende partij.

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven