Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Terug

Waarvoor dient een bodemonderzoek?

Een bodemonderzoek is een onderzoek naar de gesteldheid van de grond van de kavel. Hierin wordt onderzocht of er bijvoorbeeld geen verontreiniging in de grond zit. Als de grond schoon is, wordt er door de onderzoekende partij een schoongrondverklaring afgegeven. Deze is verplicht bij het indienen van een vergunning voor je nieuwbouwplan.

Verplicht bij vergunning aanvraag

Een bodemonderzoek kan door SelektHuis uitgevoerd laten worden door één van de partijen waar wij mee samenwerken. Wij regelen dan het hele onderzoek en zorgen dat de uitkomsten bij de gemeente komen te liggen.

Schoongrondverklaring door gemeente

Het is overigens niet altijd verplicht om een bodemonderzoek te laten doen. Vaak hebben kavels van de gemeente al een schoongrondverklaring. Alleen bij particuliere kavels is dan een bodemonderzoek nodig om de kwaliteit van de grond te meten en vervolgens een schoongrondverklaring te kunnen geven.

Wil je meer weten over bodemonderzoeken en wat u moet weten bij het kopen van een kavel? Lees hier verder of neem contact op met het Team advies & verkoop via telefoonnummer 0548 – 537 555. Of lees meer in over alles wat er komt kijken bij het bouwen van een huis in dit blog.

WAARVOOR DIENT EEN BODEMONDERZOEK?

Een onderzoek in de bodem is een onderzoek naar de gesteldheid van de grond van de kavel. Hierin wordt onderzocht of er bijvoorbeeld geen verontreiniging in de grond zit.

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven