Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Let op: Ons kantoor is op Hemelvaartsdag (13 mei) en de vrijdag daarna (14 mei) gesloten. U kunt online een afspraakverzoek indienen of het gratis inspiratiemagazine de SelektLiving aanvragen. Maandag staan wij weer voor u klaar, fijne dagen gewenst!

Terug Vraag SelektSpecial aan

Wat is levensloopbestendig bouwen?

Jonge senioren denken bij het ontwerp van een nieuw te bouwen 50+ woning steeds vaker na over levensloopbestendig bouwen. Misschien ken je deze term nog niet, maar heb je wel gehoord van levensfasebestendig bouwen, toekomstgericht bouwen of een seniorenwoning. Allemaal zeggen ze eigenlijk bijna hetzelfde: in de bouw wordt rekening gehouden met eventuele zorgbehoefte in de toekomst.

Wat betekent levensloopbestendig?

Toekomstgericht of levensloopbestendig bouwen betekent dat de woning tijdens de bouw al wordt voorbereid op iedere levensfase. Dit kan dus ook als je nog midden in het leven staat of een eensgezinswoning gaat bouwen. Hierbij worden vaak al ruimtes ‘gereserveerd’ voor latere levensfases.  Het kan bijvoorbeeld zijn dat er al leidingen en aansluitingen in de wanden van een werkkamer worden gemaakt zodat deze later eenvoudig omgebouwd kan worden tot een badkamer. Een naastgelegen kamer kan dan worden gebruikt als slaapkamer. Zo is het mogelijk om volledig op de begane grond leven en is traplopen niet meer nodig.

Wat is levensloopbestendig wonen?

In de praktijk betekent levensloopbestendig wonen vaak dat de woning helemaal gelijkvloers is met alle voorzieningen, zoals een slaap- en badkamer, op de begane grond. Dat kan natuurlijk een platdak woning zijn. Maar er wordt ook vaak gekozen voor een woning met een stolpkap. Hierdoor heeft de woning wel een prachtige klassieke uitstraling, maar is wel ruimte op de verdieping voor een logeer- of hobbykamer. Daarnaast kun je denken aan bredere binnendeurkozijnen, een woonhuislift en onderhoudsvriendelijke materialen zoals kunststof kozijnen, goten en overstekken en keramische dakpannen.

Hoe bouwt SelektHuis levensloopbestendig?

Onze basismodellen Monte Rosa, Bergamo en Granada hebben in de basis een levensloopbestendige indeling. Ook de Matterhorn en Monte Viso kunnen eenvoudig worden aangepast zodat deze ook voor 50 plussers geschikt is. Maar ook elk ander basismodel is te voorzien van een levensloopbestendige indeling door bijvoorbeeld een uitbouw met slaap- en badkamer of serre toe te voegen. Bij SelektHuis bouwen we naar eigen wens, zodat je kunt blijven wonen in iedere levensfase.

Denk jij aan levensloopbestendig bouwen? SelektHuis biedt legio mogelijkheden. In de SelektSpecial Seniorenwoning bouwen vertellen we er alles over!

Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven