Zomernachtventilatie

De WarmteTerugWin (WTW) installatie is een ventilatiesysteem dat ervoor zorgt dat koude, schone buitenlucht opgewarmd wordt voordat de lucht de woning binnenkomt. Hiervoor wordt de warme lucht uit het huis gebruikt. Vooral in de winter levert dit een flinke energiebesparing op. Maar in de zomer is de lucht buiten al warm en wil je deze lucht juist buiten houden.

Daarom is het WTW systeem van SelektHuis standaard uitgerust met een zomernachtventilatie. Dit betekent dat het systeem automatisch stopt met opwarmen van de lucht in de zomer. De warme lucht uit de woning wordt dan niet meer gebruikt om de koude buitenlucht op te warmen. De temperatuur in de woning is immers al warm genoeg. Zo wordt er in de relatief koele zomeravonden koele lucht naar binnen gehaald en de warme lucht rechtstreeks naar buiten geblazen.