Laagbouw Jaren ’30

Laagbouw Jaren ’30

SelektHuis is met de opdrachtgevers van deze Matterhorn gekomen tot een prachtig eindresultaat. Het uitgangspunt is het basistype Matterhorn geweest en van hieruit zijn er aanpassingen gedaan, die geleid hebben tot een droomhuis.

Unieke stijl

De combinatie van de verschillende stijlen laten een overwegend Jaren ’30 bouwstijl zien, maar toch heeft deze Matterhorn ook een landelijke uitstraling. Denk aan de luiken die zijn toegepast en de roedes op het raam. Met een dakkappel en een uitbouw, voldoet deze woning helemaal aan de wensen van onze opdrachtgever. Met recht een huis voor het leven!

Jaren 30 maar dan nieuwbouw

Jaren ’30 Nieuwbouw

“Een stoer huis dat past bij ons leven, dat wilden wij”, vertelt Joke. Samen met haar man woont ze in deze Matterhorn in de jaren ’30 stijl. De nieuwbouw jaren ’30 woning heeft het karakter van weleer met het comfort van nu. 

Unieke stijl

“Het basismodel is uitgebouwd tot onze uniek woning, omdat we de indeling en het materiaal naar eigen wens konden aanpassen op het basisontwerp.” Zo is ook de jaren ’30 stijl ontstaan. “We hebben de kozijnen en massastudie van de karakteristieke jaren ’30 bouwstijl overgenomen in ons ontwerp. Nu kunnen we genieten van de ruimte.” Alle aanpassingen op het basismodel zorgen voor deze unieke stijl die helemaal past binnen de levensstijl van Joke en Ignasz.

Moderne schuurwoning met rieten kap

Moderne Schuurwoning met rieten kap

De bewoners van deze woning hadden een droomhuis voor ogen! Met de hulp van de adviseur & de ontwerp en als basis woningtype Matterhorne is deze droom werkelijkheid geworden. Het huis werd een moderne, landelijke woning met een interieur en indeling geheel afgestemd op de woonwensen en persoonlijke situatie van de opdrachtgever!

Eigen stijl

Deze modern landelijke stijl die de bewoners kozen, wordt ook wel schuurwoning genoemd. Deze stijl is te herkennen aan verschillende detail: de flauwe dakhelling, strakke kozijnindeling en raampartijen. Maar ook de stoere uitstraling door het zinkwerk. Prachtig detail is dan nog het Franse balkon. Verder heeft de woning een rieten kap die het landelijke karakter benadrukt. Deze elementen zijn toegevoegd aan het basismodel Matterhorn. Zo werd ook dit huis uniek!

Traditionele boerderij met comfort van nu

Traditionele boerderij met comfort van nu!

Deze prachtige boerderij is het droomhuis van de familie Wessels. Zij hadden een unieke kavel met alle ruimte en vrijheid. Hier hoort natuurlijk een woning die past bij deze omgeving. Daarom koos de familie Wessels om een woning te bouwen met alle gemakken en luxe van de 21ste eeuw, maar in de stijl van een traditionele, klassieke boerderij. En dat is gelukt! 

Ieder huis is uniek

De boerderij die de familie heeft laten bouwen, is in de basis een type Matterhorn. Dit basismodel is aangekleed met een wolfskap, riet, luiken en andere landelijke details. Zo is de unieke woning van de familie ontstaan die precies voldeed aan hun wensen. Zowel het uiterlijk is prachtig geworden als het interieur en de indeling van de woning die ook volledig is aangepast op de wensen van de familie.

Eigentijdse Zweedse woning

Zweedse eigentijdse woning

Gijs en Corine Asselbergs kozen voor een Matterhorn, in een eigentijds-landelijke uitvoering. “We wilden een huis met een warme uitstraling. We kozen voor potdekselwerk. Het is echt ons droomhuis geworden! Ook van binnen sluit de inrichting perfect aan op de gekozen woonstijl.”

Eigen stijl

Het huis is echt een mix geworden tussen de landelijke en de eigentijdse bouwstijl. Hierdoor heeft de woning een Zweeds karakter gekregen! De aanpassingen vanuit het basismodel Matterhorn zijn relatief simpe. Het basismodel bezit namelijk al veel eigenschappen om comfortabel te kunnen wonen. De Cape Cod topgevel, het strakke, robuuste hoekkozijn en ronde gevelraam voegen wat extra’s aan de woning toe. Ook de gekozen materialen, zoals de donkere gevelsteen, dragen bij aan de eigentijdse, landelijke stijl van het huis.

Klassiek huis in Cottage stijl

Klassiek huis in Cottage stijl

Dit droomhuis is een klassiek landelijke woning in de Engelse cottage stijl. Een bouwstijl die de laatste jaren aan populariteit wint in Nederland. Verder heeft de woning wat kenmerken van een notariswoning. Hierdoor is dit huis een typisch voorbeeld van een woning met alle gemakken in een klassieke jas. De details zoals de doorgemetselde topgevels en zinken afdeklijsten zorgen voor een klassiek uiterlijk, ook de luiken en de gevelstenen dragen hieraan bij.

Eigen stijl

De bewoners hebben hun droom waar gemaakt door te kiezen voor een notariswoning in de Cottage stijl. De laagbouw woning zie je op het platteland, in pittoreske dorpjes en in grote steden. Vele van deze woningen zijn honderden jaren oud. De nieuwbouw variant is net zo mooi én een stuk comfortabeler! Zo heeft u het beste van twee werelden!