Dubbele bewoning is bijna bij elk basismodel mogelijk. Dit woningtype heeft niet zozeer uiterlijke kenmerken die bepalend zijn.Dubbele bewoning


Belangrijk is de afweging of het zichtbaar mag zijn dat het om dubbele bewoning gaat. Dus maak je duidelijk onderscheid tussen beide wooneenheden of moet het er als 1 geheel huis uitzien? Vaak is het Bestemmingsplan en/of de Welstand daar sturend in.


Waarom dit woningtype


Het wordt ook wel kangoeroewoning genoemd, meergeneratiewoning of mantelzorgwoning. Bij dit woningtype heb je 2 volwaardige woningen op 1 adres. Vaak kiezen gezinnen hiervoor die de zorg dragen voor een ander familielid. Zo heeft iedereen een eigen stukje privé, maar is het huis wel met elkaar verbonden, waardoor ook een stukje zorg geven een stuk makkelijker wordt.


2-onder-1-kap


Je vraagt je misschien af, wat het verschil is met een 2-onder-1-kap woning. Kort gezegd het adres! Bij dubbele bewoning heb je 1 kavel met 1 bijbehorend adres en bewoner. En bij 2-onder-1-kap is er spraken van 2 kavels, 2 adressen en 2 opdrachtgevers. SelektHuis bouwt enkel de kangoeroewoning.


Informatie aanvragen

Informatie aanvragen (SelektSpecials/ SL Magazine)