Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Let op: Ons kantoor is op Hemelvaartsdag (13 mei) en de vrijdag daarna (14 mei) gesloten. U kunt online een afspraakverzoek indienen of het gratis inspiratiemagazine de SelektLiving aanvragen. Maandag staan wij weer voor u klaar, fijne dagen gewenst!

Een statige woning met een bijzondere entree in het midden. Bovendien ruime vrijstaande woning met rijke details.Herenhuis


Doorgaans wordt hier een ruime woning van 1,5 of 2 woonlagen met een kap bedoeld. Het volume staat met de lange zijde naar de weg en heeft een stolpkap (schildkap).


De voorgevel is symmetrisch en ritmisch en heeft een in het oog springende entree in het midden. Een ander kenmerk is de duidelijke plint onder de woning. Deze is vaak wat hoger dan gemiddeld. Dit wordt een trasraam genoemd.


Historiserende stijl


Omdat het een historiserende stijl is, worden vaak de kozijnen ook binnen die lijn vormgegeven. Verder: rijke en traditionele detaillering, zoals getimmerde bakgoot met sierlijst, hardstenen raamdorpels, etc. Oog voor verhoudingen.


‘Schraalheid’ in materiaal en detail moet worden voorkomen. Kies je voor een herenhuis, dan moet het geheel er niet goedkoop uitzien. Eigentijdse varianten zijn zeker denkbaar maar het volume en de symmetrie zijn dan wel uitgangspunt. Het herenhuis is zowel een dorpse als een stedelijke woning, echter verwacht je dit woningtype niet in een landelijke omgeving.


Statig, ruim en luxe, dat is een herenhuis!


Geschikte basismodellen


We hebben verschillende basismodellen die geschikt zijn als uitgangspunt voor een herenhuis. Bekijk eens de Monte Titano, Breithorn of de Mont Blanc.


Meer informatie?


Onze SelektSpecials staan boordevol extra informatie en tips. Maak hieronder uw keuze welke special u binnen enkele minuten in uw mailbox wilt ontvangen!Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven