Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

Een herenhuis is een statige woning met indrukwekkende uitstraling. Lees meer over dit woningtype.Herenhuis


Doorgaans wordt hier een ruime woning van 1,5 of 2 woonlagen met een kap bedoeld. Het volume staat met de lange zijde naar de weg en heeft een stolpkap (schildkap).


De voorgevel is symmetrisch en ritmisch en heeft een in het oog springende entree in het midden. Een ander kenmerk is de duidelijke plint onder de woning. Deze is vaak wat hoger dan gemiddeld. Dit wordt een trasraam genoemd.


Historiserende stijl


Omdat het een historiserende stijl is, worden vaak de kozijnen ook binnen die lijn vormgegeven. Verder: rijke en traditionele detaillering, zoals getimmerde bakgoot met sierlijst, hardstenen raamdorpels, etc. Oog voor verhoudingen.


‘Schraalheid’ in materiaal en detail moet worden voorkomen. Kies je voor een herenhuis, dan moet het geheel er niet goedkoop uitzien. Eigentijdse varianten zijn zeker denkbaar maar het volume en de symmetrie zijn dan wel uitgangspunt. Het herenhuis is een Dorpse/ Stedelijke woning en deze verwacht je dan ook niet in een landelijke omgeving.


Informatie aanvragen

Informatie aanvragen (SelektSpecials/ SL Magazine)