Let op! Niet ondersteunde browser

De browser die u momenteel gebruikt is verouderd en ondersteunt niet alle technieken die wij gebruiken voor onze website.
Voor een optimale weergave en bezoekerservaring, adviseren wij het gebruik van een browser zoals Google Chrome (Download Chrome).

Dit bericht sluiten

De schuurwoning is in opkomst! Lees meer over de kenmerken van een schuurwoning.Schuurwoning bouwen?


Ook de kleurstelling is vaak terughoudend. De liefde voor natuurlijke materialen is dan ook in bijna elk ontwerp terug te vinden. Echter wordt er vaak wel gebruik gemaakt van een moderne vormgeving, denk hierbij aan gevelopeningen (veel glas), constructies die zichtbaar mogen zijn, open plattegronden etc. Natuurlijke materialen zoals donkere houten potdekseldelen zorgen voor een natuurlijke en robuuste uitstraling.


De schuurwoning is een vrij nieuwe en opkomende architectuurstijl, dat zijn oorsprong heeft gevonden in de herontwikkeling van een boerenerf na het (deels) verdwijnen van de agrarische activiteiten. In het open landschap van het buitengebied zijn boerenerven met hun bebouwing vaak belangrijke herkenningspunten. Vaak zijn deze erven door de jaren heen ‘verrommeld’ geraakt. Wanneer de boer stopt met boeren wordt er dan de mogelijkheid geboden (via ruimte voor ruimte) om in ruil voor het slopen van schuren, stallen en het ‘opruimen van het erf’ een 2de woning te bouwen. Vanuit landschappelijk oogpunt is het dan wenselijk om deze woning qua vorm en uitstraling te laten lijken op de verdwenen schuur of stal, zodat de oorspronkelijke boerenwoning binnen het erf gevoelsmatig het belangrijkste woongebouw blijft en de nieuwe woning door zijn verschijningsvorm de herkenbaarheid¬† binnen de omgeving in stand houdt.


Hoewel ze daar van oorsprong niet thuis horen, verschijnt er af en toe ook een schuurwoning, of afgeleide daarvan, in een nieuwbouwwijk. Het platteland is steeds meer intrek, een rustig plekje in een landelijke omgeving is dan ook de perfecte plek voor een schuurwoning.


In een schuurwoning staat openheid centraal.


Basismodellen schuurwoning


We hebben verschillende basismodellen die geschikt zijn als uitgangspunt voor een schuurwoning. Bekijk eens de Trentino, Monte Viso of de Matterhorn!


Meer informatie?


Onze SelektSpecials staan boordevol extra informatie en tips. Maak hieronder uw keuze welke special u binnen enkele minuten in uw mailbox wilt ontvangen!afbeelding 1 afbeelding 2
Woningbrochure
Afspraak
Bellen
Naar boven